Fotoğraflarda Güzel Çıkmanın Sırları. Nasıl daha güzel çıkarım fotoğraflar

26 Haziran 2011 Pazar


Çogu insan çok güzel olmasada fotoğraflarda çok güzel  çıkabiliyor. Bu şaşırtıcı bişey. İnsanın kafası karışıyor belkide kıskanıyor. Nasıl daha güzel poz verebilirsiniz sorusuna cevap vericegim. Umarım işinize yarar.
Nasıl daha fotojenik olursunuz sorusunun cevabını bulabileceginiz bir yazı.



1- Eğer özel bir çekimse, sürekli hareket halinde olmak gerekiyor. Zaten fotoğrafçı arada doğal pozlarınızı yakalayacaktır.
2-Dışarda çektiğiniz resimlerde gün batımını tercih etmeliyiz. Ünlü fotoğrafçı Jack Guy, gün batımı ışığının sizi çok güzel göstereceğini belirtiyor. Gün batımı esnasında aşağıya doğru daha az gölge oluştuğundan, gözaltında bulunan  torbalar fotoğrafta görünmeyecek. Böylece güneş, gözaltındaki bölgeyi aydınlatacak ve daha genç görünmenizi sağlacak.

3-Dilinizi dişlerinizin arkasında alarak gülümserseniz, yüzünüz gergin görünmeyecektir.
4-Normalden daha kilolu görünmemek ve doğal görünüm elde etmek istiyorsanız, dik duruş pozisyonunda kollarınızı vücudunuzun yanında tutun ancak kesinlikle vücudunuza yapıştırmayın.

5-Gıdık bölgenizin belli olmamasını istiyorsanız, çenenizi yukarda tutarak objektife gülümsemelisiniz.
6- Boyunuzun yukarısından yapılan çekimlerle daha ince, aşağıdan yapılanlarla daha uzun görüneceksiniz. Direkt açılı çekimlerde ise, duruşunuzda bozukluk varsa ya daha kilolu ya da daha kısa görüneceksiniz.
7-Duruşunuz direkt objektife dönük olmamalı. Hangi profilden daha güzel göründüğünüze karar verin ve küçük açılı bir yan duruş sergileyin.

 8-Ferah hissetmek ve bu ifadeyi hissettirmek için, gözlerinizi çekimden önce biraz kapatın. Çekim esnasında açın, farkı göreceksiniz.
9-Aynı zamanda giyiminiz de çok önemli. Özel bir gün için yapacağınız çekimlerde günün trendlerini değil, klasik stili tercih edin. Yıllar önce çektirdiğiniz fotoğrafları sevgilinize gösterirken “Ne kadar da komik giyinmişim, ama o zamanın modası öyleydi” şeklinde yaptığınız açıklamaları unutmayın.
10-Enine çizgili blüzlerden ve bol kesim pantalonlardan kaçının. Bunlar sizi kısa ve olduğunuzdan kilolu gösterecektir. Yüksek bel pantolon ve etekler fotoğraflarda sizi daha uzun ve zarif gösterecektir.
11- Fon rengine dikkat edin. Kıyafetinizle aynı tonlardaki ya da rengi boğacak mekanlardan uzak durun.
12- İmaj danışmanları, böğürtlen tonlarında ışıltılı bir rujun herkese yakışacağını söylüyor. Flaş patladığında sizi donuk gösterecek bej tonlardan ve sert gösteren aşırı parlak renklerden uzak durun.