Ananasın Faydaları nelerdir? Kullanım Şekli nasıl?

26 Temmuz 2011 Salı

Ananasgiller familyasına ait sıcak ülkelerde yetişen bitki olan Ananas iri, hoş kokulu ve lezzetli bir meyveye sahiptir.

Anayurdu Amerika'nın tropik bölgeleri olan ananas, kalın ve etli bir gövdeyi çepeçevre saran 30-40 kadar sert ve özlü yapraktan oluşur. Orta ve Güney Amerika'da yetiştirilen ananas, Avrupaya tanıtıldıktan sonra yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Ananas meyvesinde; A Vitamini, C Vitamini, B vitamini ( thiamin, riboflayin ), bromelain enzimi ( protein parçalayıcı ), Manganez, Demir ve Kalsiyum içerir. Ananas da bulunan bromelain enzimi vücut için çok faydalıdır.
ANANAS’ IN FAYDALARI: Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir meyvedir.
Bakteri ve virüslere karşı bağışıklık sisteminin korunmasında yardımcı olur.
Cilt yapısının onarılması için gerekli kollagen’ in üretimine yardımcı olur.
Saçı nemlendirir ve parlak gösterir.
Tırnakları besler ve güçlü olmalarını sağlar.
Hücre oluşumuna yardımcıdır.
Yara ve yaralanmalar sonucu oluşan iltihap için ağrı giderici ve iyileştirici.
Kanın pıhtılaşmasını engelleyerek ( fibrin parçalayıcı ) kan akışını hızlandırır.
Kandaki yağ oranını düşürerek kolesterol seviyesini dengeler.
Vücutta sodyum oranını azaltarak yüksek tansiyonu düşürülmesinde yardımcı olur.
Ette bulunan proteinleri vücutta kullanılabilir hale getirir.
Antioksidan açısından zengin olması nedeniyle kanser önleyici özelliği vardır.
Sindirim sisteminde yardımcı, hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır.
Lif bakımından zengin bir yapıya sahiptir.Midenizi Bağırsaklarınızı temizler
Mide-bağırsak sisteminde düzenleyici etkisi vardır.
Yağ yakıcı özelliğinden dolayı selülit tedavisinde ve diyetlerde tercih edilir.
İdrar söktürücü ve toksin arttırıcı etkisi vardır.
Cinsel Performansınızı artırır
Üst solunum yolu enfeksiyonların ( astım, anjin, bronşit ) da kullanılır. Öksürük kesici alerjik reaksiyonlara karşı engelleyici etkisi vardır.
KULLANIM ŞEKLİ: Ananas alırken meyve üzerinde bulunan yaprakların taze ve koyu yeşil renkte olmalıdır. Kokusu da ananasın olgunlaştığını gösterir.
Silindirik bir yapısı olduğu için ananası halka halinde dilimlemek daha iyi olur. Dilimlerin ortasında yer alan sert yapı çıkarılır. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Taze ananas suyu kullanmanızı tavsiye ederiz, hazır ürünler içerisinde katkı maddeleri bulunmaktadır.
NOT: Kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. K Vitamini eksikliği olanlar ve kan pıhtılaşmama sorunu yaşayanlar da ananas tüketmemeliler.