Bardak Mısır Nasıl Yapılır? Resimli tarif

28 Temmuz 2011 Perşembe


Dışarıda mis gibi kokan bardakta mısırı temizliğine ve içeriğine güvenemeyip evde yapmak isteyenlerdenseniz sizlere bardakta mısır tarifini vermek istiyorum.Evinizde kolayca yapabilirsiniz.
Öncelikle gerekli Malzemeler ;

Konserve Mısır – Tercihen kaliteli marka ve iri taneli
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tereyağ (veya tereyağ kokulu margarin) not: Tereyağı şart değildir. Ama tereyağ kokulu mısır daha güzel olur
Nasıl yaparız ?
Öncelikle Mısırı Konservesini açın ve içindeki suyu iyice boşaltın
daha sonra Mısırı güzelce yıkayın.
1 Tencereye 2 bardak su koyup kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra içine 1 çay kaşığı tuz döküp iyice karıştırın.
Tuzun ardından fokurdayınca altını en düşüğe kısın ve içine yıkadığınız mısırları atın.
Mısırlar 5dk tencere içinde kaynaması lazım. Bu süre zarfında kaşık gibi birşeyler mısırları ezmeden yavaş yavaş arada bir karıştırın.
5dk sonra mısırları tenceren alın iyice süzün. Tekrar yıkayın.
Daha sonra bir orta ateşte Teflon tavaya kızınca 1 çay kaşığı tereyağını koyup eritin.
Eridikten sonra tavaya mısırları atıp ocağın altını tekrar kısın. Birşeyle mısırları ezmeden yavaşça karıştırarak hafif kavurun.
Tavada bu işlemi 5dk uyguluyoruz.
Sonra tavadan mısırları alıp bardağa dolduruyoruz. Sos olarak istediğiniz sosu kullanabilirsiniz.
Talep olursa özel sos tariflerimide paylaşırım
Afiyet olsun!