Ispanaklı Kek tarif

24 Temmuz 2011 Pazar

için Malzemeler :

� 250-500gr. ıspanak
� 3 yumurta
� 2 su bardağı şeker
� 1 su bardağı sıvı yağ
� 2 su bardağı un
� 1 paket kabartma tozu,vanilya
� 1 poşet krem şanti

Ispanaklı Kek

yemeğinin hazırlanışı:

Ispanakları haşlayıp, suyunu elinizle sıkarak süzün ve püre haline gelecek şekilde robottan geçirin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.Sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu katıp karıştırın. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış orta hararetli(170-180derece)fırında kabarana dek pişirin.

Krem santiyi hazirlayip,keki ortadan ikiye bolun.Kekin arasina ve ustune krem santi surerek dolapta bekletin.