Galatasaray'da şike araması

4 Ağustos 2011 Perşembe

3 Temmuz Pazar günü başlatılan "Futbolda şike soruşturması" Galatasaray Kulübü'ne de sıçradı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şike soruşturması kapsamında arama yapmak için sabah saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldi. Ancak buradaki tadilat nedeniyle belgelerin TT Arena Stadı'nda olduğunu öğrenen polis ekipleri arama yapmak üzere stada gitti. Ayrıca Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun'un evinde de arama yapılıyor.
Aramanın, 2005-2006 sezonunun son haftasında oynanan Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği 1-1'lik Denizlispor maçı ve Bochum Savcılığı'nın geçen yıl başlattığı 'Bahis skandalı' ile ilgili olduğu ifade edildi. O sezon şampiyon olan Galatasaray Kulübü'nün bu maça teşvik primi gönderdiği iddiaları gündeme gelmişti.  
Önceki gün bu konu hakkında ifade veren gazeteci Tahir Kum, elinde teşvik primi ile ilgili Fenerbahçe Kulübü içindeki yazışmaların olduğu gerekirse bunları savcılığa verebileceğini ifade etmişti.
GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA
Galatasaray Kulübü, polisin Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı aramayla ilgili bir açıklama yaptı.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle; "Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar.
Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya tesislerinde emniyet mensuplarıyla biraraya gelmiştir."