Gül Reçeli Tarifi

7 Ağustos 2011 Pazar


Gül reçeli yapımı zahmetli gibi görünse de harika bir reçeldir.

Malzemeler
* 5 su bardağı dolusu has gül yaprakları + 1 su bardağı şeker
* 1 limon suyu
* 1 su bardağı sıcak su
* 5 su bardağı şeker+4 su bardağı su+1 fiske tuz
Yapılışı
Gül yapraklarını iyice yıkayıp süzün, emaye veya cam tencereye alıp,1 bardak şeker ile hafifçe ovun. Ağzı kapalı 2 gün serin bir yerde bekletin. Bir tencerede şeker ve suyu koyu şerbet kıvmını alana dek kaynatın(kaynadıktan sonra 1 limon suyu ilave edin) Diğer tarafta,gül yapraklarının olduğu tencereye 1 bardak sıcak su ve 1 çay kaşığı silme limon tuzu ilave edip,2 dk. kaynatın. Şerbeti, gül tenceresini aktarıp;reçel kıvamını alana dek kaynatmaya devam edin(harlı ateşte ve köpüğünü alarak) Ateşten alır almaz kavanozlara boşaltıp,ağzını kapatıp,ters çevirip soğumaya bırakın.