Halıdaki pas lekesi nasıl çıkar?

11 Ağustos 2011 Perşembe

Halıdaki pas lekesi nasıl çıkar, çıkartılır, temizlenir, gider, giderilir, püf noktaları ve dahası burada arkadaşlar.
Halınızda oluşuan pas lekesi için, halınızı değiştirmeyi mi düşünüyor sunuz?
Yazık, o küçücük pas lekesi için, kocaman halınızı değiştirmeyin, gelin halınızda ki o pas lekesini çıkartın olsun bitsin "Bu imkansız" mı diyor sunuz? Hayır elbette ki değildir, imkansız oaln birşey yoktur sadece zor olan vardır ve her zorlupunda bir püf noktası vardır Biz de bu zorluğun püf noktasını size sunuyoruz

Halıdaki Pas Lekesi

Açık renkli halılar odaya oldukça ferah ve davetkar bir hava kazandırabilir; fakat lekelenme bakımından da sorun yaratırlar. Çıkarılması özellikle güç bir leke tipi de pas lekesidir.

Pas lekeleri genellikle metal ayaklı mobilyaların nemlenmesi ve bu ayakların halı üzerine pas lekesi bırakmaları şeklinde gerçekleşir.
Halı üzerinde pas lekesi bırakan metal eşyayı halı üzerinde kullanmamaya gayret edin. Eğer bu mobilya için yeni bir yer bulmak istemiyorsanız, o zaman bu mobilyayı halının veya kilimin koyu olan tarafına yerleştirin ve/veya metalin halıyla temas etmesini engellemek için plastik başlıklar takın.

Pas lekesi üzerinden belli bir zaman geçmiş veya halıdaki pas çok yayılmışsa veya halı elyafları narinse profesyonel halı yıkama hizmetini tercih edebilirsiniz, bunların dışındaki durumlarda evde deneyebileceğiniz bir takım pas lekesi çıkarma yöntemleri de vardır.
Halıdaki Pas Lekesi Nasıl Çıkar ?

Halınızdaki pası sıyırarak çıkarabildiğiniz kadar çıkarın. Bir küt ağızlı bıçak, tırtıklı olmayan başka bir araç veya plastik bir kart kullanın ve halının elyafına zarar vermeden hafifçe denemeler yapın.
Nemli bir süngere çok az bulaşık deterjanı koyun, sonra bunu halının lekeli bölgesine hafifçe bastırın ve orada beş dakika tutun.
Sonra pas lekesi olan bölgeyi, soğuk suya batırılmış temiz ve beyaz veya açık renkli bir havluya emdirin.
Eğer pas lekesi havluya geçerse, emdirme işlemine devam edin ve gerektiği kadar deterjan kullanın. Pas lekesi çıkmıyorsa sonraki aşamaya geçin.
Limon suyunu, lekelenmiş bölgenin üzerine dökün. Birkaç saat bekleyin, sonra nemli bir havluyla emdirin ve ıslak bezle silin.

halıdaki pas lekesi nasıl çıkar ,halı lekesi nasıl çıkar ,
halıdaki pas ,vişne nasil ,mum ,
halıfleks cıkarma ,halıya yağ dokülünce ne yapılır ,
halida nasl çkar , ,hali uzerinde nasil ç ikar ,
haliya yag dökülünce ne yapmak gerekiyor ,
halı lekesı cıkar ,halidan ,kan nasal çakar ,
vişne suyu halıdan cıkar ,neyle gider ,neyle qider ,halıdan suyu ,
halıda lekesini giderir ,halıya dökülünce yapılmalı ,ile alakalı bilgiler içermektedir