Telefonum PIN/PIN2/PUK/PUK2 kodu istiyor.

10 Kasım 2011 Perşembe

Telefonum PIN/PIN2/PUK/PUK2 kodu istiyor.


Telefonunuz, yetkisiz kullanıma karşı koruma olarak bir veya daha fazla şifreyle donatılmıştır. PIN ve PUK şifreleri, telefonunuzda şebeke bağlantısı kurmada kullanılan küçük bir kart olan SIM kartı korumak için kullanılır.

Çoğu zaman, operatörünüz veya servis sağlayıcınız, PIN ve PUK şifreleri konusunda en iyi yardım kaynaklarıdır.

• En çok bilinen şifre, kullanım kılavuzundaki talimatlara göre kendi oluşturduğunuz, aktif ve etkisiz hale getirebileceğiniz PIN (Kişisel Tanım Numarası) kodudur.
• PIN2 kodu, telefonunuzun belirli özellikleri için ikinci bir koruma katmanı olarak hareket eden bir PIN kodudur. PIN koduyla aynı şekilde çalışır. Daha fazla bilgiyi kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz.
• PIN kodu birden fazla yanlış girildiğinde, telefon PUK (Kişisel Blok Kaldırma Şifresi) kodu isteyebilir. PUK kodu, operatörünüz veya servis sağlayıcınız tarafından sağlanan 8 rakamlı bir şifredir.
• PIN2 kodu birden fazla defa yanlış girildiği takdirde, telefonunuz PUK2 kodu isteyebilir.

PIN ve/veya PUK kodlarınız hakkında yardım için operatörünüze veya servis sağlayıcınıza danışın. Servis sağlayıcınıza danışmış iseniz ve verilen kod çalışmazsa, operatörünüzden veya servis sağlayıcınızdan yeni bir SIM kartı almanız gerekir