Deforme olmuş, boyası çıkmış veya çizilmiş çelik kapınızı tekrar boyamak veya rötüş mü yapmak istiyor sunuz? Size ilk tavsiyemiz rotüş yaparak kapınızın bir kısmını boyamak yerine tamamen boyayın.
Çünkü rötüş yapacak kadar ambalajı küçük bir
boya bulamayacaksınız. Ayrıca rengi de tutmayacak, yama gibi duracak.
Çelik kapı ahşap ve metal kısımlardan oluşur. Ahşap kısımlar için vernikli ahşap koruyucu, metal kısımlar için de selülozik boya kullanabilirsiniz. (Metal kısımlar genellikle çekiçlenmiş selülozik boya ile boyanır.)
ÇELİK KAPININ AHŞAP KISMINI BOYAMAK
Yüzeyde kabuklanma varsa zımpara ile düzeltin.
Delik veya çaylak varsa sentetik veya su bazlı ahşap tamir macunu ile ahşap kısımları tamir edip, kuruduktan sonra ince bir zımpara ile zımparalayın.
Yüzeydeki tozları kuru bir bezle alın.
Boyamaya başlamadan önce boya bulaşmaması için metal kısımları kağıt bant (boya bantı) ile ahşap kısımlardan ayrın.
Vernikli ahşap koruyucuyu en az iki at uygulayın. Birinci kat kuruduktan sonra ikinci katı yapın. (Vernikli ahşap koruyucu yerine ahşap koruyucu ve verniği de ayrı ayrı uygulayabilirsiniz.)
ÇELİK KAPININ METAL KISMINI BOYAMAK
Eski boyada kabuklanma varsa ince bir zımpara ile düzeltin.
Yüzeydeki tozları kuru bir bezle alın.
Kapının metal kısmını ahşap kısmından kağıt bant ile ayırın.
Çekiçlenmiş selülozik boyanızı en az iki kat uygulayın.
UYARI ve TAVSİYELER
Çelik kapılar selülozik boyalar ile boyanır . Bu boyalar üzerine yağlı boya, su bazlı boya veya sprey boya iyi tutumanaz.
Çelik kapılar genellikle çekiçlenmiş (hammer) selülozik boya ile boyanır. Yakından baktığınızda küçük çatlama efekti görürsünüz. İsterseniz düz selülozik boya ile de boyayabilirsiniz.
Boyanacak yüzey düz ise parmak rulo, değilse 3 numara kıl fırça ile boyama yapabilirsiniz.
Eğer gerekliyse ahşap kısım için verniğinizi sentetik tiner ile, metal kısımlar için olan selulozik boyanızı ise selulozik tinerle biraz inceltin.