Malzemeler:
1 kg mandalina
1,5 kg tozşeker
3 bardak su
2 çorba kaşığı limonsuyu
(6 gr limontuzu da olabilir)
1,5 kg tozşeker
3 bardak su
2 çorba kaşığı limonsuyu
(6 gr limontuzu da olabilir)
Yapılışı:
Küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazıyın. Sonra büyük bir tencereye koyun. Üzerine soğuk su döküp 2 gün bekletin, ikinci günün sonunda suyu dökün, yeniden su koyun, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra kaynar su dökülür, mandalinaların üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldırılır. Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır. Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur. Karıstırılarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir surup kıvamına getirilir. Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır. Mandalinalar su salacağı için reçelin surubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir. Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve serin ve kuru bir yerde saklanır.