Mandalina Reçeli Tarifi

3 Ağustos 2006 Perşembe


Malzemeler:

1 kg mandalina
1,5 kg tozşeker
3 bardak su
2 çorba kaşığı limonsuyu
(6 gr limontuzu da olabilir)
Yapılışı:
Küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazıyın. Sonra büyük bir tencereye koyun. Üzerine soğuk su döküp 2 gün bekletin, ikinci günün sonunda suyu dökün, yeniden su koyun, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra kaynar su dökülür, mandalinaların üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldırılır. Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır. Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur. Karıstırılarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir surup kıvamına getirilir. Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır. Mandalinalar su salacağı için reçelin surubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir. Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve serin ve kuru bir yerde saklanır.

Kivi Reçeli Tarifi Reçel Tarifleri


Malzemeler

20 kivi
1,5 kilo Şeker
Yapılışı:
Kivinin kabuklarını soyup, istediğiniz büyüklükte doğranır. Kiviler bir kaba yerleştirilip, üstüne şeker dökülür. Şeker eriyince ateşe koyup kıvamı oluncaya kadar pişirilir.

Nar Reçeli Tarifi Reçel Tarifleri


Nar Reçeli

Malzemeler:
2 su bardağı ayıklanmış nar
1 kg toz toz şeker
1 1/2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Şeker ve nar suyu karıştırılır ve kaynayana kadar yüksek ısıda daha sonra orta ısıda 10 dakika pişirilir.
Şuruba nar taneleri ilave edilerek 15 dakika kaynatılır.
Yüzeyde oluşan köpükler kaşıkla alınır.
Reçelin kıvamını anlamak için, kaşığın ucu ile suyundan alınır ve küçük bir tabağa damlatılır,
top şekline kalıyorsa tamamdır.
Son aşamada, nar reçeline limon suyu ilave edilerek 4-5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Afiyet olsun…

Kestane Şekeri Tarifi Yapılışı


Kestane Şekeri
Malzemeler:
1/2 kg. kestane
350 gr. toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
su
Yapılışı:
Kestanenin dış kabuklarını soyun .İç kabukları kalsın. Bir tencereye su koyun ve kestanelerin iç kabukları soyulana kadar biraz haşlayın. Ateşten alın ve kabuklarını soyun. Bir tencereye şeker koyun. Üzerine 1 parmak geçecek kadar su koyun ve karıştırmadan şekerin eritin. Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte kaynatmadan 2 saat pişirin. Ateşten aldıktan sonra 1 gün bekletin. Sonra kalan şurup emilinceye kadar çok kısık ateşte yeniden pişirin. Servis ederken de üzerine vanilya serpin…

Youtube Giriş





 Youtube girmek için
buraya basın.




youtube giriş,yasaklı sitelere giriş,youtube girmek,youtube giriş programı,youtube dns,youtube giriş yöntemi
,youtube giriş dns,youtube giriş dns ayarları,youtube giriş ip,youtube nasıl girilir,yutup,yutup giriş,