El İlanı Tasarım Uygulamaları

8 Mart 2018 Perşembe

El ilanları, afişler ve broşürler hepimizin hayatında büyük yer kaplamaktadır. Bu tür basılı yayınların insanların ilgilerini çektiği, o küçük ve dar kağıtlarda en önemli noktalara vurgular yapılması gerektiği, yazı fontlarının etkili olmasının zorunluluğu ve görsellerin doğru şekilde oturtulması durumu oldukça önemlidir. Bu özellikleri sağlamaya yarayan bazı spesifik programlar ise tanıtım ve reklam sektörüne odaklanmış tüm ajanslara yardımcı olmaktadır. Sadece ajanslar için değil, aynı zamanda kendi broşür ve el ilanlarını hazırlayıp basmayı isteyen şirketler de bu tip programları edinebilir. El ilanı hazırlama programları, bu noktada oldukça kritik işlevlere yarayan ilan hazırlama programlarıdır.

Bazı el ilanı programları ile tasarım ve dikkat çekme konusunda bilginiz olmasa bile dikkat çekici el ilanları hazırlayabilirsiniz.

1.Adobe’un ürettiği Freehand ile vektörel grafikler oluşturarak el ilanı hazırlamada kullanabilirsiniz. Bu programın kullanımının kolay bir ara yüzü olması, otomatik efektler içermesi ve otomatik düzenlenebilen fonksiyonel bir program olması başlıca özelliklerindendir.

2.Click book programı ise el ilanı başta olmak üzere, CD kapağı, davetiyeler çeşitli kartvizitlerin yapımını kolaylaştıran bir programdır.

3.Project Rome programı, QR gibi programlar da el ilanı oluştururken kullanabileceğiniz alternatif programlardır. Eğer el ilanı ile ilgili hiçbir bilginiz yoksa el ilanı hazırlama programlarından birisini tercih ederek işe başlayabilirsiniz. El ilanı programları arasında Adobe’un ürettiği Freehand programını tercih ederseniz, internette çok sayıda Türkçe kaynağa erişebilir, bu konuda daha hızlı ilerle kat edebilirsiniz.

4.Easy Flyer Creator da el ilanı hazırlama programları içinde yer alan en iyi ve en kullanışlı programlardan birini oluşturmaktadır. Kullanım açısından el ilanı hazırlamak ve basmak isteyen yaratıcı beyinlere çok uygun bir ortam hazırlayan Easy Flyer Creator, görsel seçimleri ve hazır şablon olanakları ile broşür hazırlama programları içindeki en iyi seçenek olarak öne çıkmaktadır. 100 adet hazır şablondan biri seçilerek, istenilen özelliklerde el ilanı ve broşür hazırlamak, Easy Flyer Creator programı ile oldukça mümkün olmaktadır.

Yalnızca el ilanı değil, aynı zamanda çeşitli kitapçıklar ve pazarlama evrakları basımında da Easy Flyer Creatorprogramı kullanılmaktadır.