Dolmalık biber yetiştirmek için eşsiz bilgiler.
Dolmalık Biberin İdeal Ekim Isısı: Toprak ısısı 20 dereceDolmalık Biberin Çimlenme Süresi: 8 ila 10 gün
Dolmalık Biberin Dikim Sıklığı: Sıra arası 60-80cm, sıra üzeri 50cm.
Dolmalık Biberin Ekim Zamanı: Şubat, Mart, Nisan
Dolmalık Biberin Hasat Zamanı(Derim): Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim
- Dolmalık biberin Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde ıslatın.
- Uygun bir kasa veya kap içerisine 10 cm. kalınlığında Anadolu veya Genta Torf koyduktan sonra tahumları serpiştirip, üzerini 0,5 cm. kalınlığında torf ile örtün.
- El fısfısı ile sisleme şeklinde sulayıp, kabın üstünü şeffaf bir naylon ile örtün. Gövdeyi serin bir yerde muhafaza ederek toprağın nemini hergün kontrol edip rutubetli kalmasını sağlayın.
- Çimlenme başladığında örtüyü kaldırıp kabı ışığa çıkartın, fakat doğrudan güneşten koruyun.
- Fideler 4 ila 5cm. olduğunda, dikim alanını, metrekareye 300gr. gelecek şekilde organik gübre ekerek, çapalayıp düzeltin. Fideleri yetiştireceğiniz yere dikin.
- Dikimden sonra da belli aralıklarla bitkilerinizi organik güble veya genel amaçlı gübre kullanarak besleyin. Bol ve düzenli sulama yapın.