YGS sonucunu öğren

1 Nisan 2013 Pazartesi

ÖSYM Başkanı Demir, 8 bin 586 adayın sıfır puan aldığını, birincilerin Ankara ve İstanbul'dan olduğunu açıkladı. YGS sonucunu Sonucu Öğren adresinden öğrenebilirsiniz

ANKARA - 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları 9 günde açıklandı.
Adaylar, sonuçları http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.
YGS sonuçları hakkında basın toplantısı düzenleyen ÖSYM Başkanı Ali Demir, 8 bin 586 adayın sıfır çektiğini açıkladı.
2417 ADAY MATEMATİKTEN TAM PUAN ALDI
Demir'in açıklamasına göre 809 aday Türkçe, 6 aday sosyal bilimler, 2 bin 417 aday matematik, 91 aday fen bilimleri sorularının tamamını doğru cevapladı.
EN BAŞARILI İLLER
YGS sonuçlarına göre, en başarılı il Ankara oldu. Ankara'yı Karabük, Denizli, Aydın ve Isparta takip ederken, başarı sıralamasının en sonunda Hakkari yer aldı.
BİRİNCİLER ANKARA VE İSTANBUL'DAN
ÖSYM Başkanı, YGS'de, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesinden Zeynep Nur Karagöz, İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak ve Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Irmak Öziskender'in tüm puan türlerinde 500 puan alarak birinci olduğunu bildirdi.
FEN LİSELERİ İLK SIRADA
YGS'de en başarılı okulların sıralaması; fen liseleri, özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, öğretmen liseleri ve askeri liseler şeklinde oldu.
10 KIZDAN 7'Sİ 180 PUANI AŞTI
Sınava giren kızların yüzde 89.5'i, erkeklerin ise yüzde 84.21'i 140 ve üzeri puan aldı. Sınava giren kızların yüzde 72.4 ile erkeklerin yüzde 65.3'ü ise 180 ve üzeri puan çıkardı.
'HESAP VERİLMEYECEK BİR ŞEY YOK'
KPSS soruşturmasına yönelik bir soruyu yanıtlayan Demir, ''Şu an itibarıyla ÖSYM'deki bütün çalışanlarımızın hesap veremeyeceği hiçbir boyut ve konu söz konusu değildir'' dedi.