Apartman Kuralları

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Apartmanlarda uyulması gereken yerinde verilmiş kararlar ve kurallar bulunmaktadır.Fakat önemli olan şey bu kurallara kimlerin ne kadar uyup uymadığıdır.Apartman daireleirnde yaşıyan bizler için hayat bazen çekilmez hal alabılıyor.

Apartmanda yaşayan tüm sakinler tüm komşular birlikte yaşamanın ortak bir yaşam alanını kullanmanın kuralalrını bilmek durumundadır.

Rahatsızlık verebilecek gürültülere neden olmaktan kaçının. Özellikle de yasal olarak korunan gece saatleri 22.00 – 06.00) ve dinlenme saatleri is günleri 06.00 – 07.00 ve 20.00 – 22.00 ve genel olarak Pazar günleri ve tatil günlerinde.Öglen dinlenme zamanı 13.00 – 15.00 saatleri arası olarak belirlenmistir.

2. Dairelerde müzik çalma süresi günde en fazla bir saat olup 20.00 – 09.00 ve 13.00 – 15.00 arasında yapılmamalıdır. Bu kuralların dikkate alınması ve gerektiginde komsulardan izin istemenin icap ettigi bilinmelidir. Davul elektronik gitar ve gayda vb. yüksek sesli çalgılar evde çalınabilecek türde enstrümanlardan olmayıp diger apartman sakinlerinin haklarına riayet etmek adına apartman dairelerinde çalınmalarına izin verilememektedir.

Ailenizle birlikte apartmanı tesisi ve diger donatımları itinalı kullanarak tüm yasam alanımızın her daim bakımlı görünmesine katkıda bulunmalısınız.

Apartman temizligi için apartman sahibi genellikle bir temizlik sirketi görevlendirmektedir. Temizlik üçüncü kisilere devredilmediyse veya baska sekilde çözülmediyse sırayla apartman sakinleri tarafından yapılmalıdır. Bina girisleri koridorlar bodrum ve donatımlar düzenli olarak temizlenmelidir.

Apartmanda Size ayrılan tavan aralıgı veya bodrum çöplük olarak degil depo olarak kullanılmalı ve yine düzenli olarak temizlenmeli ve havalandırılmalıdır. Bodrum bölgesinin nemli bir ortam oldugu ve sadece kısıtlı süre stok tutmaya uygun oldugu açıkça belirtilmistir.

Her türlü çöp kül süprüntü sise teneke kutu mutfak çöpü vs. sadece öngörülen çöp bidonlarına dökülmelidir tuvalet klozetine veya gidere bosaltılması kesinlikle yasaktır. Aynısekilde yemek artıkları gibi maddeler. hayvan beslemek için camdan atılmaması gerekmektedir.

Özel çöpleri (büyük çöpler) büyük çöp toplama günü gelene kadar kilerinizde veya bodrumunuzda stoklamanız gerekmektedir. Ancak yangına yol açabilecek veya kolay yancıesyaları depolamayın ve her zaman diger konularla iliskili olarak da yangın önleme talimatlarınıdikkate alın.

Özellikle bisikletler bebek arabaları veya oyuncaklar gibi büyük nesnelerin engel teskil edebilecek sekilde bırakılmaması gerekmektedir. Bu gibi esyaları yürüyüs alanına binanın merdivenlerine koridora veya kiler ile bodrum koridoruna bırakmayınız. 

Lütfen yabancıların binanıza girmelerine engel olunuz. Kiler tavan aralıgı ve avlu kapıları her zaman kapalı tutulmalıdır. Ayrıca merdiven dairesindeki kilerdeki ve tavan aralıgındaki pencereler geceleri fırtınalı ve yagmurlu havalarda ve soguk mevsimlerde (donun hasara neden olmasını önlemek için) kapalı tutulmalıdır.

Mevcut çamasır yıkama ve kurutma mekanları veya diger ortak alanlar tüm kiracılar tarafından aynı zamanda kullanılamamaktadır. Bunun için bir kullanım düzenlemesine uyulmalıdır. Komsularınızın kullanımına ve kendi kullanımınıza sürekli hazır olabilmeleri için tüm cihazları ve ekipmanları lütfen özenle kullanınız. 

Genel düzenlemeler ve güvenlik düzenlemeleri baglamında asagıdaki hususlara
uyulmasızorunludur: Tüm resmi talimatlar (özellikle de emniyet ve inzibat müdürlügü tarafından belirlenenler) apartman düzenlemesinde yer almasa bile sakinler tarafından dikkate alınacaktır. 

Daire sahibi yapısal degisiklik yapma isteginize açıktır ancak bu gibi degisiklikler daire sahibinin onayını gerektirmektedir. Daire sahibinden onay alındıgı durumlarda asagıdaki hususların dikkate alınması gerekir: Nakliye ve hizmetlerden dogan masrafları kiracı karsılayacaktır. Alınan onaydan sonra yapılacak olan çalısmalar teknik kurallara uygun olarak bir uzman tarafından yapılacaktır. 

Bu apartman kuralları sizinle imzalanan kira sözlesmesinin bir parçasıdır.Bu kuralalra uymak durumundasınız mutlaka uymayan kişileri apartman yönetiminin uyarmaıs gerekmektedir.