İNGİLİZCE NASIL ÖĞRENİLİR? İNGİLİZCE NASIL KONUŞULUR?

1 Mart 2000 Çarşamba

Yeni Başlayanlar İçin İpuçları
1. Yeni doğmuş bir bebek gibisiniz.

Bebekler dillerini yavaş yavaş öğrenirler. Önce dinlemeyi öğrenirler. Sonra konuşmayı öğrenirler. En sonunda okuyabilir ve yazabilirler.
2. Her gün İngilizce dinleyin.

İngilizce yayın yapan radyoları dinleyin, televizyonları izleyin. İngilizce filmlere gidin alt yazıları okumadan takip etmeye çalışın. İnternetten dersler takip edin.
3. İngilizce konuşan ya da İngilizce öğrenen bir arkadaş edinin.

Kafanızdan diyaloglar tasarlayın. Diyalogları hayata geçirin. Yeni başlayanlar için yazılmış kitapları okuyun.
4. İngilizce hikayeler okuyun

Çocuk hikaye kitapları ile başlayın. İngilizce öğrenenler için hazırlanmış seviye kitaplarını okuyun. İlanları, işaretleri ve etiketleri okuyun.
5. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri yazın.

Yeni kelimeler için bir defter tutun. Kelimleri alfabetik sırada yazın. Her kelime için örnek cümleler yazın Her zaman önce İngilizce-İngilizce bir sözlük kullanın.
6. İngilizce günlük tutun

Günde bir cümle ile başlayın. Nasıl hissediyorsunuz? Hava nasıl? Bu gün ne yaptınız? Buna benzer soruların cevaplarını yazabilirsiniz. Ertesi gün başka bir cümle ile devam edin.
7. İngilizce konuşulan bir ülkeye gidin.

İngilizceyi daha hızlı öğrenirsiniz. İngiliz bir ailenin yanında kalın. İngilizceyi gerçek hayatta dinleyin, konuşun. Eğlenceli bir deneyim yaşayın
Nerden Başlamalıyım ?

Neden İngilizce öğrenmek istiyorsunuz? İngilizce öğrenmeye başlamadan ya da tekrar çalışmaya karar vermeden önce kendinize şu soruyu sorun: Neden İngilizce çalışmak istiyorum? Kendiniz istediğiniz için mi yoksa başkası sizin öğrenmenizi istediği için mi? Hayatta her kararda olduğu gibi İngilizce öğrenirken de bu sorunun cevabı siz istediğiniz için olmalıdır.
Hedef belirleyin.

Neden çalışmak istediğinizi biliyorsanız hedeflerinizi belirlemek kolaydır. Örneğin, İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamak istiyorsunuzdur. Hedefiniz “hayatınızı devam ettirmek” için İngilizce öğrenmek olabilir. Belki de zaten birçok faydalı ifadeyi biliyorsunuzdur ama dinleme yeteneğinizi ve telaffuzunuzu geliştirmek istiyorsunuzdur. Hedefiniz ne olursa olsun onu bir kağıda yazın. Kendinize bir program yapın Hedeflerinizi gerçekleştirmek için ne kadar süreye ihtiyacınız var? Bu sorunun cevabı her öğrenci için zordur. Önemli olan gerçekçi olmaktır. Haftada 60 saat çalışıyorsanız, bir 40 saat daha İngilizce çalışmayı planlamayın. Yavaş başlayın ama düzenli çalışın. Sizi zorlayacak materyaller kullanın fakat çok zor olmasın. Sizin için neyin faydalı olacağını keşfedin. Birkaç hafta çalıştıktan sonra programınızı buna göre ayarlayın. Gece çalışmak mı yoksa işe giderken otobüste çalışmak mı sizin için en iyisi? Sesiz bir yerde kendi başınıza çalışmayı mı yoksa arkadaşlarla birlikte, fonda müzik varken çalışmayı mı seviyorsunuz?
Söz verin

İngilizce öğrenmek yüksek motivasyon gerektirir. Bir kursa gitmiyorsanız kimse sizin ne kadar çalıştığınızı takip etmez. Kendinize söz verin.
İngilizce öğrenirken eğlenin

Hayatta en iyi yaptıklarımız, eğlenerek yaptığımız işlerdir. İngilizce çalışmaktan zevk almıyorsanız, doğru şekilde çalışmıyorsunuz demektir. Ciddi bir öğrenci olabilirsiniz ama bu eğlenmenizi engellemez. Çalışmanızı sürmek için kendinizi teşvik edecek bir ödül koyun. 4 anahtar beceriyi dengeli çalışın (Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma) Öğrencilerin çoğu daha iyi İngilizce iletişim kurmak ister. Bu sizin de hedeflerinizden biriyse, 4 büyük beciriyi dengeli bir şekilde çalışmanız önemlidir. Kaynak : englishclub.com