Kestane Şekeri
Malzemeler:
1/2 kg. kestane
350 gr. toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
su
350 gr. toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
su
Yapılışı:
Kestanenin dış kabuklarını soyun .İç kabukları kalsın. Bir tencereye su koyun ve kestanelerin iç kabukları soyulana kadar biraz haşlayın. Ateşten alın ve kabuklarını soyun. Bir tencereye şeker koyun. Üzerine 1 parmak geçecek kadar su koyun ve karıştırmadan şekerin eritin. Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte kaynatmadan 2 saat pişirin. Ateşten aldıktan sonra 1 gün bekletin. Sonra kalan şurup emilinceye kadar çok kısık ateşte yeniden pişirin. Servis ederken de üzerine vanilya serpin…