Nar Reçeli
Malzemeler:
2 su bardağı ayıklanmış nar
1 kg toz toz şeker
1 1/2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 adet limon suyu
1 kg toz toz şeker
1 1/2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Şeker ve nar suyu karıştırılır ve kaynayana kadar yüksek ısıda daha sonra orta ısıda 10 dakika pişirilir.
Şuruba nar taneleri ilave edilerek 15 dakika kaynatılır.
Yüzeyde oluşan köpükler kaşıkla alınır.
Reçelin kıvamını anlamak için, kaşığın ucu ile suyundan alınır ve küçük bir tabağa damlatılır,
top şekline kalıyorsa tamamdır.
Son aşamada, nar reçeline limon suyu ilave edilerek 4-5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Afiyet olsun…
Şeker ve nar suyu karıştırılır ve kaynayana kadar yüksek ısıda daha sonra orta ısıda 10 dakika pişirilir.
Şuruba nar taneleri ilave edilerek 15 dakika kaynatılır.
Yüzeyde oluşan köpükler kaşıkla alınır.
Reçelin kıvamını anlamak için, kaşığın ucu ile suyundan alınır ve küçük bir tabağa damlatılır,
top şekline kalıyorsa tamamdır.
Son aşamada, nar reçeline limon suyu ilave edilerek 4-5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Afiyet olsun…