Elmalı Turta Tarifi Elmalı Tart Yapılışı

3 Ağustos 2008 Pazar


Elmalı turta,
yapılımı kolay, lezzeti harika eşim buna bayılıyor bu yüzden sık sık yapıyorum. Beğeneceğinize eminim…

Malzemeler:
150 gr. eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
5-6 adet elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle elmaları rendeliyoruz bir tavaya koyup üzerine de 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sonra ceviz parçalarını ve tarçını da ilave ediyoruz, karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Hamuru için bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp 10 dk. bekletiyoruz. Tezgaha un serpip hamuru biraz açıyoruz. Yağlanmış tart kabına hamuru seriyoruz ve kenarlardan fazlasını kesip üst malzemesini ilave ettikten sonra kalan hamurla üzerini kafes çeklinde kaplıyoruz. Sonra fırına veriyoruz.
Afiyet olsun…