Armutlu Turta

10 Ağustos 2000 Perşembe

Armutlu Turta
Armutlu Turta
Malzemeler :

* 4 su b.un
* 125 gr.margarin
* 2 yumurta
* 1 tatlı k.kabartma tozu
* 5 çorba k. toz şeker

İç harcı için:

* 4 adet armut

* 1 su b.ceviz
* 1 kabuk tarçın
* 1 tatlı k.tereyağı

Hazırlanışı :

Armutları kabuklu olarak küp doğrayarak tavada sotelemeye alın. Biraz sotelendikten sonra üzerine toz şeker,tereyağı ve kabuk tarçını ekleyin. Suyunu çekince içine cevizleri de ekleyin.

Hamuru için yumurtaları karıştırma kabına alın. (birinin sarısını üzeri için ayırın.) Üzerine yumuşamış margarini ve toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca hamurun yaklaşık 3’ te birini ayırarak geri kalanı kalıbınıza göre açın. Kalıbın altını yağlayıp biraz unlayın. Hamuru kalıba yerleştirip kenarlarını dışa doğru taşırarak havuz oluşturun. Dışa taşanları kesin. Üzerine armutlu iç harcı yayın. Ayırmış olduğunuz hamurdan fitiller yaparak üzerine ızgara yapın. Yumurta sarısı sürerek 180 derede pişirin. Armutlu tart pişince üzerine fırça ile bal sürerek ılık olarak servis yapın.