Fındıklı Turta

13 Ağustos 2000 Pazar

Fındıklı Turta
Fındıklı Turta
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz fındık
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 kabartma tozu
150 gram margarin ve tereyağ karışımı

Üzeri İçin:

1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı tane fındık
1,5 su bardağı pudra şeker
1 su bardağı un
2 yumurta
125 gram margarin

İlk olarak karıştırma kabına un, toz fındık ve kabartma tozunu alarak karıştırın. Pudra şekerini de ekleyerek tekrar karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açın. İçine tereyağı, margarin ve yumurtaları ekleyerek hamuru yoğurun. Hamuru turta kalıbına yerleştirin.
İç harcı için margarin, yumurta, toz fındık, pudra şekeri ve unu kaba alarak iyice karıştırın. Yumuşak bir kıvam elde edilecek. Bu karışımı turta kabındaki hamurun üzerine yayın. Daha sonra üzerini bütün fındık ile kaplayın. 170 derecede fırının orta katında pişirin. Fırından çıkınca üzerine fırça ile bal sürerek servis yapın.