Portakallı Çikolatalı Turta

11 Ağustos 2000 Cuma

Malzemeler:
Hamuru için:
  • 2.5 su b.un
  • 1 su b.pudra şekeri
  • 150 gr.margarin
  • 1 çay k.kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 çorba k.toz fındık
  • 1 çorba k.yoğurt
İç harcı için:
  • 2 yumurta
  • 1 su b.toz şeker
  • 2 çorba k.un
  • 1 çay b.damla çikolata
  • 1 paket labne peynir
  • 2 portakal


Hazırlanışı:
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. İçine margarin, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, toz fındık ve pudra şekerini ekleyerek ortadan itibaren karıştırmaya başlayın.Diğer tarafta iç harcı için yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri kırarak biraz çırpın. Daha sonra üzerine portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek biraz daha karıştırın. Çırptıktan sonra üzerine labne peynirini, çikolata ve unu da ekleyin.
Hazır olan hamuru tart kalıbına havuz oluşturacak şekilde yayın. Üzerine iç harçtan koyun. Portakalları halka halka keserek üzerini süsleyin. 170 derecede pişirin. İstediğiniz herhangi bir marmelat ile parlamasını sağlayabilirsiniz.