Bel ağrıları nasıl geçer?

1 Ocak 2008 Salı


Sabahları kalktığınızda dayanılmaz bel ağrıları ilemi karşılaşıyorsunuz ? Bazı teknikleri uygulayarak bu ağrıları azaltabilirsiniz.

Bel ağrılarından korunmak için bunlara dikkat edin !
1.Bel ağrılarını önlemek amacıyla yerden ağırlık kaldırırken dizlerin büküler yükün eşit ağırlıklı olarak kollara verilmesi gerekir.Dönerken bel ile değil ayakla dönmek ve ağır cisimleri kaldırmak yerine itilerek taşınması önemli.
2.Öğrencilerin sırt çantaları çocuğun ağırlığının yüzde 15′ini geçmemeli.
3 Sandalyede otururken sırtın dik, ayakların yerle temasının tam olması gerekir. Diz eklemi kalça ekleminden yukarı olduğu zaman bel rahatlar. Bu da ayakların altına bir yükseltinin koyularak sağlanmasıyla olur.
4.Yumuşak, derin ve alçak koltuklarda oturmayın. Oturulması halinde ise yerden bir cismi eğilerek almayın. Yüksek bir yerden herhangi bir cismin alınması sırasında, cismi parmak uçlarınıza basarak almayın. Ayaklarınızın altına bir yükselti koyarak alın. Yattığınız yatak ne çok sert ne çok yumuşak olmalıdır. Omurgayı anatomik olarak destekleyecek ortopedik yataklar tercih edilmelidir. Yüz üstü de yatmayın.
5.İş yerinde sürekli oturarak çalışanların belirli aralıklarla kalkıp biraz yürümelidir.Oturarak çalışırken belinizi ince bir yastıkla destekleyin.
6.Yürürken ve ayakta dururken vücudunuzun dik olmasına özen gösterin ve ağırlığınızı sırayla her iki bacağa aktarın. Daha önce bel rahatsızlığı geçirdiyseniz, güreş, boks, futbol, basketbol gibi sporlardan uzak durun. Böyle bir durumda yüzmeyi tercih edebilirsiniz. 7.Yüksek topuklu veya tamamen düz olan ayakkabıları giymeyin. 20 günden fazla bel korsesi kullanmayın. Vücut ağırlığınızı ideal kiloda tutun. Fazla kilolar beli risk altında tutabilir
Bel ağrılarından kurtulmak için bu önerileri dikkate alın.Ağrılar ilk başlarda devam edebilir fakat siz belinize önem verdikçe sıkıntı ortadan kalkacaktır.