Fırında Patatesli Köfte Nasıl Yapılır?

1 Ocak 2010 Cuma


Fırında ilik gibi pişmiş, Patates ve Köfte kombinasyonuna; hayır diyecek birisi var mı acaba şu dünyada? Eğer varsa bizden bir adet çikita muz kazandı kendisi! Her neyse! Biz işimize bakalım.

Ufalanmış ekmek içini, baharatları, kıymayı, rendelenmiş soğanları, ince ince kıyılmış maydonozları ve 1 yumurtayı karıştırarak yoğuralım. Daha sonra yuvarlak şekilde köfteleri hazırlayalım. Ardından patatesleri de halka halka doğrayarak tepsiye dizelim. Üzerlerine köfteleri yerleştirelim. Yine halkalar halinde doğradığımız biberleri ve domatesleri köftelerin üzerine yerleştirelim. 1 bardak suda ve 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve tuzu karıştıralım ve köftelerin üzerinde gezdirelim. 200 derece fırında 40 dakika kadar, patates pişip, köfteler kızarana kadar pişirelim.
Fırında patatesli köfteyi farklı bir yöntemle de hazırlayabilirsiniz. Patates ve köfteleri önceden kızartıp tepsiye yerleştin, yine aynı şekilde salçalı suyunu ilave edip, domatesleri ve biberleri çiğ olarak dizip 15 dakika kadar 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
Malzemeler için devamını okuyun.
1/2 kg kıyma,
1 yumurta,
2 adet kuru soğan,
3 dilim ekmek içi,
maydonoz,
karabiber, pul biber, kimyon, tuz,
5 – 6 adet orta boy patates,
3 adet domates,
3 adet sivri biber,
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ