Örgülü Fındıklı Çörek Nasıl Yapılır? Resimli Yemek Tarifleri

1 Ocak 2010 Cuma


Örgülü Fındıklı Çörek Tarifi
Misafirlikleriniz geleceğinde hazırlayacağınız yemeklerin sizler için önemini bilmekteyiz ve misafirlerinize yakışır şekilde basit ve lezzetli tatları onlara sunmanızda sizlere yardımcı olmayı istiyoruz.

Örgülü fındıklı çörek hazırlanışı diğer hamur işlerine göre biraz daha uzun sürdüğünü belirtmek isteriz. Bu güzel çöreği tanrı misafirlerine değil daha önce anlaşılmış misafirlerinize yapmanız rahatlık açısından çok daha iyi olduğunu unutmayınız.
örgülü çörek
örgülü çörek
* Malzemeler 3 su bardağı un
* 1 fincan süt
* 3 çorba kaşığı toz maya
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 fincan şeker
* 1/5 paket margarin
* İç malzemesi 200 gr fındık
* 2 yumurta sarısı
* 2 yumurta akı
* 1 portakal veya limon kabuğu rendesi
* 1 fincan şeker
* 3 kaşık kakao
* 1 paket vanilya

Hazırlanışı
Bir kabın içerisine yerleştirdiğimiz unun ortasını açalım mayayı çok az ılık su ve biraz şekerle kabarttıktan sonra unun ortasına dökelim 1 çay kaşığı tuzu, şekeri eritilmiş margarini ve sütü ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazırlayalım fındıkları iri bir şekilde dövüp içine kakaoyu, şekeri, vanilyayı. portakal kabuğu rendesini ilave ederek hepsini iyice karıştırın. hamuru yarım santim kalınlığında açın yumurta akını çırpıp hamurun üstüne sürün hazırladığınız içi de üzerine serpiştirip hamuru rulo yaparak sarın.
Bu rulodan bir parmak eninde parçalar kesip kesilen parçaları iki ucundan tutup sündürerek ve ip şeklinde ters yönlere bükerek uzun çubuk şekli verin daha sonra saç örgüsü gibi örerek şekil verip yağlanmış tepsiye yerleştirelim oda sıcaklığında 2 misli kabarana dek bekleyip üzerine yumurta akı sürüp fındık serpiştirin.
Daha önceden 200 C dereceye getirdiğiniz fırınınıza sürün ve 30 – 40 dakika arası pişmesini bekleyiniz.