Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi

15 Ağustos 2010 Pazar


Dondurmalı Elma


3 adet elma
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı kırmızı şarap
1 adet çubuk tarçın
6 tane karanfil
8–10 adet ayva çekirdeği
6 top dondurma

Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup üzerlerinden birer kapak kesip kenara ayırın. Çekirdeklerini çıkarıp, elmaları tencereye alın. Üzerlerine tozşeker ve kırmızı şarabı ekleyin. Karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini de tencereye atın. Elmalar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, soğumaya bırakın. Elmaları servis tabağına aktarın. İçlerine, ikişer top dondurmayı yerleştirin. Ayırdığınız kapakları elmaların üzerine kapatın. Tencerede kalan suyu, sos olarak elmaların dibine gezdirin.

Afiyet olsun…