Dünyanın en degerli markaları hangileridir?

7 Ekim 2011 Cuma

 Dünyanın en degerli markalarının listesi sizlerle paylaşıyorum :)
1- Coca Cola: Daha önceki 11 raporda olduğu gibi Coca Cola bu yıl hazırlanan 12. listede de dünyanın en değerli markası olarak açıklandı. Dünyanın en değerli markasının değeri son bir yılda yüzde 2 artarak 71,8 milyar dolara ulaştı.

2- IBM: Bu yıl çok başarılı bir performans gösteren IBM, B2B alanında da markaların öneminin artmakta olduğunu ortaya koyuyor. IBM’in Smarter Planet gibi kurumsal vatandaşlık alanında geliştirmekte olduğu stratejiler de marka değerine katkı yapan unsurlardan… Marka değeri yüzde 8’lik artışla 69,9 milyar dolara ulaşan IBM dünyanın en değerli 2. markası olmayı sürdürdü.

3- Microsoft: Microsoft, marka değerindeki yüzde 3’lük gerilemeye rağmen 3. sıradaki yerini korudu. Microsoft’un marka değeri 59 milyar dolar olarak açıklandı. 
4- Google: Değeri en çok artan markalardan biri olan Google geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 4. sırada yer aldı. Buna karşılık marka değeri 43,5 milyar dolardan 55,3 milyar dolara yükselerek bir üst basamakta yer alan Microsoft’la olan arayı biraz daha kapattı.

5- GE: GE, geçtiğimiz yıldan bu yana marka değeri aynı kalan az sayıdaki şirketten biri oldu. GE, 42,8 milyar dolarlık marka değeriyle en değerli 5. marka seçildi.

6- McDonald’s: İlk 10 marka içindeki tek gıda-restoran markası McDonald’s geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en değerli 6. markası seçildi. McDonald’s’ın marka değeri yüzde 6 artışla 35,5 milyar dolar olarak açıklandı.

7- Intel: Geçtiğimiz yıl marka değeri yüzde 10 artış gösteren Intel, 35,2 milyar dolar marka değeriyle 7. sırada yer aldı. Intel geçtiğimiz yılki listede de aynı sırada yer alıyordu.

8- Apple: Dünyanın En Değerli Markaları 2011 listesinin yıldızlarından Apple, bir yılda 9 basamak birden yükselerek 17. sıradan 8. sıraya çıktı ve en değerli 10 marka arasına girdi. Apple’ın marka değeri geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 58 oranında artarak 21,1 milyar dolardan 33,4 milyar dolara çıktı.

9- Disney: Interbrand’in raporuna göre Disney’in marka değeri son bir yılda hemen hemen değişmedi. Marka değeri sadece yüzde 1 oranında artış gösteren Disney, 29 milyar dolarlık marka değeriyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 9 basamakta yer aldı.

10- Hewlett-Packard: Marka değeri yüzde 6 oranında artan HP, 28,4 milyar dolarlık marka değeriyle Interbrand’in listesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 10. sırada yer aldı.