Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı

9 Ağustos 2005 Salı

Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
3 Su B. İrmik
3 Yumurta
100 Gr. Tereyağı
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
150 Gr. Tel Kadayıf
1 Su B. Ceviz
Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Toz Şeker
3,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Tel kadayıfları tiftikliyoruz. İrmik, yumurta, tereyağı ve sıvıyağı karıştırma kabının içinde karıştırıyoruz.


Vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döküp yayıyoruz.


Tiftiklediğimiz kadayıftan irmiğin üzerine parça parça koyup üzerini ceviz ile süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limon şeker eriyene kadar pişiriyoruz.


Tatlımız fırından çıktıktan sonra şerbeti soğuk olarak döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.