Çilekli Top Muhallebili Kadayıf Tarifi

9 Ağustos 2005 Salı

Malzemeler :
Çilekli Top Muhallebili Kadayıf
250 Gr. Tel Kadayıf
1 Çay B. Fındık Yağı
Muhallebisi İçin:
2 Su B. Süt
2 Çorba K. Pirinç Unu
1 Çorba K. Nişasta
1 P. Vanilya
Şerbeti İçin:
2,5 Su B. Tozşeker
2 Su B. Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Taze Çilek
Hazırlanışı
Kadayıfı geniş bir kabın içerisine alıp, fındık yağı ya da erimiş tereyağı ile harmanlıyoruz. Küçük kek kalıplarına yalanmış kadayıfımızı yerleştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Muhallebisi için, muhallebi malzemelerini bir tencerenin içine alıyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Şerbet için, şeker, su ve limonu küçük bir tencerede kaynatıyoruz.


Şerbetimiz ılıdıktan sonra pişmiş kadayıflarımızın üzerine döküyouz ve şerbetliyoruz. Biraz dinlendiriyoruz. Kadayıflarımızı kalıbından ters çevirerek servis tabağına diziyoruz.


Ilımış muhallebiden dondurma kaşığ ya da normal kaşıkla kadayıfın üzerine koyuyoruz. Çilekleri ikiye bölüp muhallebinin üzerine yerleştiriyoruz. Bir tutam nane ile süslüyoruz.