Şerbetli Lor Tatlısı Tarifi

9 Ağustos 2005 Salı

Lor peynirini doğrayıcıdan geçiriyoruz. 3 yumurtayı kırıp karıştırıyoruz.
Malzemeler :
Şerbetli Lor Tatlısı
500 Gr. Lor Peyniri
3 Yumurta
1 Su B. Un
1 Çay B. İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
2 Çorba K. Toz Şeker
2 Çorba K. Yumuşak Margarin
Şerbeti İçin:
4,5 Su B. Şeker
4,5 Su B. Su
Yarım Limon
Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi
Hazırlanışı
Lor peynirini doğrayıcıdan geçiriyoruz. 3 yumurtayı kırıp karıştırıyoruz. Un, irmik, kabartma tozu, toz şeker ve yumuşak margarini koyup yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti döküp çekmesi için dinlendiriyoruz.