TAVAN KAPLAMA KÖPÜĞÜ NASIL YAPIŞTIRILIR?,STROPİYER NASIL YAPIŞTIRILIR?,KÖPÜK KARTONPİYER NASIL YAPIŞTIRILIR?,KÖPÜK TAVAN GÖBEĞİ NASIL YAPIŞTIRILIR?

11 Ocak 2011 Salı

  HAZIRLIK
    Tavan kaplama köpüklerinin piyasada ithal ve yerli üretimlerini bulmanız mümkün.
Genellikle 50*50cm. ebadında kare parçalar şeklinde satılır. 1 pakette 8 adet plaka bulunur ve 1 paket 2m² alanı kaplayabilir.
    Tavan kaplama köpükleri asma tavan dan farklı olarak metal çubuklarla değil, arkasına yapıştırıcı sürülerek direkt tavana yapıştırılır. Bu yüzden tavanın sağlam ve düzgün olması gerekir. Tavanda bozukluk var ise önce tamir edilmelidir.
    Tavan kapama plakalarınızı ölçünüzden 1 paket fazla satın alın.  Uygulamada kırılan ve ilerde çıkabilecek tamiratlarda işinize yarayabilir.

 



UYGULAMA

  • Tavan kaplama köpükleri, stropiyer (köpük kartonpiyer) ya da köpük tavan göbeği yapıştırmada kullanılan en iyi ve en uzun ömürlü yapıştırıcı stropiyer (tavan köpüğü) yapıştırıcısıdır. Piyasada ve yapı marketlerde değişik markaların yapıştırıcılarını silikon gibi kartuşlarda ve kovalarda kullanıma hazır olarak bulabilirsiniz.
  • Yapıştırıcıyı köpüğün arkasına noktalama şeklinde uygulayabilir, köşelerden çapraz çizgi çekebilir ya da köşe ve ortalara küçük topaklar halinde sürerek yapıştırabilirsiniz. (Tavan kaplama köpüğü yapıştırıcına alternatif olarak bazı ustalar saten alçı ve silikon da kullanır.)
  • Tavan kaplama köpüklerinizi tavanda bir uçtan diğer uca doğru yapıştırabilir veya tavanın tam ortasını tespit ederek ortadan kenarlara doğru yapıştırabilirsiniz. (resimler)
  • Ayrıca tavan kaplama köpüklerinizi su bazlı boyalarla ve tavan boyalarıyla boyayabilirsiniz. (Hemen boyamak istiyorsanız yerde boyayıp kuruduktan sonra yapıştırın. Kirlenince tavanda boyayacaksanız uzun tüylü rulolarla yavaşça boyayın.)
KÖPÜK KARTONPİYER (STROPİYER) YAPIŞTIRMAK

  • Stropiyer genellikle 2mt. lik boylarda tek tek satılır. Stropiyeri de 1 boy fazladan almakta fayda var.
  • Stropiyerleri yapıştırırken sillikon gibi kartuş yapıştırıcı kullanıyorsanız tavan ve duvara temas eden yüzeylerine noktalama şeklinde boydan boya sürün. Kova yapıştırıcı ya da alçı kullanacaksanız 30-40 cm aralıklarla yarım el büyüklüğünde, topak şeklinde spatula ile sürerek yapıştırabilirsiniz.
  • Burada en çok zorlanacağınız şey köşe kesimleridir. İç köşe ve dış köşelerin kesimleri farklıdır. Köpük kartonpiyer (Stropiyer) alırken köşe kesim elemanı istemeyi unutmayın. El ile köşe kesimlerini ayarlamaya çalışmak çok zahmetli olur ve iyi bir görünüm oluşturmaz. Köşe kesim aparatı açılı kesimlerde size çok büyük fayda sağlayacaktır. 
  • Fazla aldığınız kartonpiyer ile köşeler için küçük kesim denemeleri yapın.