Tweet'ler SMS ile ücretsiz cep telefonunuza gelsin.

28 Ocak 2011 Cuma


İlk önce Amerika'da başlayan bu uygulama şimdi dünyanın çogu ülkesinde kullanılan biz özellik oldu.
Cep telefonunuzu kullanarak tweet yazmanızı saglayan çok basit bir sistem. Takip ettiginiz kişilerin en son yazdıgı tweetler cep telefonunuza anında bedava olarak geliyor. Bu özelligi kullanmanız için son model bir telefona bile ihtiyacınız yok. Sms gönderen bir telefonla bu işlemi yapmak hem keyifli hemde kolay. Her gönderdiginiz için  1 sms ücreti uygulanıyor. Gelen Tweetler ise bedava.
Üye olmak ise çok kolay. Yalnız Türkiye'de sadece Vodafon bu konuda hizmet veriyor.
Şimdi geçelim nasıl başlayacagınıza.
Twitter'a cep telefonundan veya webden kaydolmanız gerekmektedir. Ben kullanıyorum ve çok güzel sizlerede tavsiye ederim.

Web Kanalı ile kaydolmak için: Twitter hesabınızı açtıktan sonra sırasıyla Settings ve Mobile seçeneklerini takip edip telefon numaranızı kayıt edin.

Cep Telefonu ile kaydolmak için: "START" yazıp 2444'e gönderin. . Twitter'dan gelen mesajlarda sırasıyla kullanıcı isminiz ve şifreniz istenecektir. Onay mesajını beklemeden bir sonraki aşamaya geçmeyiniz. Son olarak "OK" yazıp 2444'e göndermeniz istenecektir. Bu aşamadan sonra işleminizin başarıyla tamamlandığı mesajını alacaksınız.

Tweet göndermek için: "tweet"lerinizi SMS ile 2444'e gönderin

Takip ettiğiniz kişilerin tweet'lerini SMS ile cep telefonuna almak için: Twitter web sayfasında takip etmek istediğiniz kullanıcının isminin üstüne geldiğinizde sol alt köşede çıkan telefon simgesine tıklamanız yeterli. Aynı işlemi cep telefonunuzdan yapmak için ise "FOLLOW kullanıcı adı" (takip etmek istediğiniz kişinin kullanıcı adı) yazarak 2444'e SMS göndermeniz yeterli. Dikkat gönderilen smsler (1 sms=40 kuruş) ücretlidir.  Gelen smsler bedava.

Twitter SMS servisini kullanarak hangi komutlar ile SMS ile neler yapabileceğinizi görmek için Twitter Yardım Merkezi'ni sayfasını ziyaret edebilirsiniz.