İnternet Kesilmesi Nedenleri? İnternet kesilmesinin çözümleri nelerdir?

4 Eylül 2011 Pazar


Merhaba arkadaşlar bugün, internet kesilmesi ve çözümlerini sizlerle paylaşacam işinize yaraması dileğiyle
İnternette aleminde dolanırken internet kesilip bizi çıldırtacak konuma geliyor, Diyorsanız  internetin kesilme nedenleri ve internet kesilmesinin çözümlerini hep birlikte öğrenelim.

Eğer internete bağlıyken internet kesilip 5 yada 10 dakika kadar yada daha uzun bir süre içinde internete bağlanamıyorsanız mutlaka ya Hattınızda ya Modem ya koblolar yada bilgisayarınızın sistem yazılımında sorun vardır. peki bu kesintileri önleye bilirmiyiz. evet vereceğim bir kaç öneriyle bu sorunlardan kurtula bilirsiniz.
  • Öncelikle Bağlantı koblolarımızı Söküp tekrar düzgün bir şekilde bağlıyoruz.

  • Modemizi Fabrika ayarlarına getiriyoruz ardından üyelik bilgilerimizi tekrar girip ayarları yeniden yapıyoruz.

  • Bunları yaptıktan sonra hala kesintiler devam ediyorsa, bağlantı kablolarımızı yeniliyoruz çünkü kablo içerisinde küçük kopmalar olmuş olabilir.

  • Kablolar yenilendi ve yinede kesintiler devam ediyor diyorsanız. bilgisayarınızın sistem yazılımdan kaynaklanıyor, zararlı yazılımlar interneti kesiyor olabilir. bu nedenle bilgisayarımıza Format atıyoruz.

Bunları yaptım ve bir işe yaramadı diyorsanız modem bozuktur demektir. :) modeminizi değiştirin.
Birde Unutmadan Küçük bir not: yaz aylarında modeminiz eğer çok ısınan bir yerde ise serin bir bölgeye taşımanızı öneriyorum ısınınca internet kesintisi yaşatıyorlar genel olarak, ve tabiki çok soğuk ortamdada aynı kesintiyi yaşatıyorlar….
Umarım İşinize Yarar Kolay Gelsin..