Twitter, dünyandaki yenilikleri keşfetmenin en iyi yolu.

2 Eylül 2011 Cuma

Bir bilgi ağı

Twitter, ilgi çekici bulduğunuz konularda en son bilgilere ulaşmanızı sağlayan gerçek zamanlı bir bilgi ağıdır. Merak ettiğiniz her konuda neler konuşulduğunu bulun ve sohbeti takip edin.

Twitter'ın kalbi, Tweet adı verilen küçük bilgi parçalarıdır. Her bir Tweet en fazla 140 karakter uzunluğundadır ama bu kadar az olması sizi yanıltmasın, küçücük bir alanda bir sürü şey paylaşabilirsiniz. Her Tweet, daha fazla bilgi, içerik ve varsa ekleri görüntülemeye yarayan zengin bir detay penceresine bağlıdır. Hikayenizi tek bir Tweet ile anlatın ya da sadece bir başlık atıp daha fazlası için fotoğraf, video ve diğer ekleri gösteren detay penceresini kullanın. Nasıl olduğuna buradan bakın.

Twitter'dan faydalanmak için tweetlemenize gerek yok

İnternette gezinmek için bir internet sitesine sahip olmanız gerekmediği gibi Twitter'dan keyif almak için de tweetlemeniz gerekmez. İster günde 100 tweet yazın ister hiç yazmayın, ilgi alanlarınıza uygun seslere ve bilgilere daima erişebilirsiniz. Konuşulanlara katılabilir ya da sadece dinleyerek anında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bazı kullanıcılar hiç tweetlemezler, Twitter'ı sadece ilgi alanları dahilindeki en yeni bilgilere ulaşmak için kullanırlar.

İşletmeler için Twitter

Twitter, şirketlerle müşterileri arasında gerçek zamanlı bir iletişim kurar. Şirketler Twitter'ı ürün ve hizmetleriyle ilgilenen insanlarla hızlıca bilgi paylaşmak, gerçek zamanlı piyasa haber ve geri bildirimleri almak, müşterileri, ortakları ve sözü geçen insanlarla ilişkilerini kuvvetlendirmek için kullanırlar. Twitter şirketlere marka reklamından müşteri ilişkileri yönetimine hatta satışa kadar, doğru hedef kitleye ulaşma imkanı sağlar.
Ayrıntılı bilgi ve Twitter'ı iş amaçlı kullanmanın yolları için İşletmeler için Twitter 101'e göz atın.

Dünyada Twitter

Twitter, San Francisco merkezlidir ancak dünyanın hemen hemen her ülkesinden kullanıcıya sahiptir. Twitter artık Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca ve Japonca olarak kullanılabiliyor. Kullanıcı ayarlarına gidip birkaç tıkla dil tercihlerini değiştirmek çok kolay.

Her yerde Twitter

iPhone, iPad, Blackberry, Windows7 ve Android için tasarlanmış ücretsiz Twitter uygulamaları sayesinde Twitter'ı her yerde kullanabilirsiniz. En yeni uygulamalara erişmek için mobil cihazınızdan m.twitter.com adresine gidin.

Kısa Mesaj ile Twitter

Bireyler, şirketler ve yardım kuruluşları kısa mesaj yoluyla Twitter kullanabilir ve Hızlı Takip programımız sayesinde herhangi bir cep telefonu kullanıcısına doğrudan bağlanabilirler. Kısa mesaj ile Twitter, mobil iletişim için anında altyapı sağlar. Bu hizmetten yararlanabileceğiniz tüm ülkelerin listesine buradan ulaşabilirsiniz. Listeye her geçen gün daha fazla ülke ve kısa kod eklemek için çok çalışmaya devam ediyoruz. Güncellemeler için yeniden uğrayın.

Twitter ve Toplum

Biz Twitter'da karşılıklı bilgi alışverişinin olumlu bir küresel etki yaratabileceğine inanıyoruz. Her geçen gün hiç umulmadık yollarla Twitter'ı kullanarak dünyayı daha iyi bir yer yapmaya katkıda bulunan insanların öykülerinden ilham alıyoruz.
Twitter'ın yardım için neler yaptığını ve sizin Twitter'ı kullanarak yardım için neler yapabileceğinizi öğrenmek için tıklayın: www.hope140.org