Pilav Yapmanın Püf Noktaları nelerdir? Nasıl daha iyi pilav yapılır?

8 Ağustos 2009 Cumartesi


♥Pilavınızın bembeyaz olmasını istiyorsanız pişerken içine birkaç damla limon suyu ekleyin.


♥Pilav pişirirken ısıyı yüksekten başlayıp piştikçe kademeli olarak düşürürseniz, pilavınız kıvamı ve lezzetli olur.

♥Pişerken pilavı karıştırmak, pirinçteki nişastayı açığa çıkaracağından tanelerin birbirine yapışmasına neden olur. Bu nedenle suyunu ekledikten sonra pilavınızı karıştırmayın.
[g]
♥Pilavın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt bir havlu koyup, kapağı kapalı olarak en az 5-10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın. Kağıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışmasını önler.

♥Isıttığınızda tadı değişeceğinden pilavınızı bir öğünlük pişirmeye dikkat edin.

♥Isıtmak zarunda kaldığınız pilavın üzerine biraz sıcak su eklerseniz pirinçler kurumadan ısınır. Ayrıca pilav tenceresini içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine koyup, benmari usulü de ısıtabilirsiniz.


Tags: Pilav nasıl yapılır, Pilav pişirme ipuçları, Pilav yaparken nelere dikkat edilmeli, Pilav yaparken pirinçlerin yapışmaması için ne yapılmalı, Pilavı ısıtırken nelere dikkat edilir, Pilavın beyaz olması için ne yapılmalı, Pilavın püf noktaları