TEDAŞ Cepten Borç Sorgulama nasıl yapılır?

17 Mart 2011 Perşembe

TEDAŞ Fatura Bilgileri artık CEP’te!
Elektrik aboneleri; Turkcell, Avea ve Vodafone’un çözüm ortağı olan Ester’in “Mobilöğren Servisi” ile elektrik fatura bilgilerine anında ulaşabilecekler.
TEDAŞ tarafından e-devlet’ten m-devlet’e geçiş sürecinde hizmete sunulan “TEDAŞ Mobil Bilgi Servisi” sayesinde abonelerin bilgiye erişiminde zaman ve mekan sınırları ortadan kaldırılmış olacak.
Bu hizmetten yararlanmak isteyen elektrik abonelerinin cep telefonlarına tüm operatörler için “ABONE boşluk İşletme Kodu boşluk Abone Numara”larını yazarak 4186 servis numarasına SMS göndermeleri kayıt olmaları için yeterli olacak. Elektrik aboneleri ayrıca www.tedas.gov.tr internet adresinden veya abone oldukları elektrik dağıtım şirketlerinin web adreslerinden de “TEDAŞ Mobil Bilgi Servisi”ne kayıt olabilecekler.
Servise abone olan kullanıcıların cep telefonlarına hizmet kapsamında aşağıda yer alan bilgiler her ay otomatik olarak SMS ile gönderilecek.
Servis aboneleri sunulacak hizmet kapsamında;
· Fatura borç tutarı ve son ödeme tarihini,
· Faturasının ödemesi yapıldığında ödeme yapıldı bilgisini,
· Son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemiş faturası varsa ödenmedi bilgisini,
· Ödenmeyen fatura nedeniyle abonenin elektriği kesilecekse kesinti bilgisini,
otomatik olarak öğrenebilecekler.
Elektrik aboneleri mobil bilgi servisine abone olmaksızın diledikleri zaman anlık sorgulama yaparak da fatura bilgilerine ulaşabilecek. Sorgulama için FATURAM boşluk İşletme Kodu boşluk Abone Numarası’ nın 4186’ya gönderilmesi yeterli olacak. Sorgulamalar, 4186 servis numarasına gönderilen ve 4186’dan gelen her bir mesaj için; mesaj başına 1 standart SMS / 2 Kontör olarak ücretlendirilecek.
Turkcell, Avea ve Vodafone kullanıcılarının hizmetine sunulan “TEDAŞ Mobil Bilgi Servisi” ile yapılan sorgulamalar ve servis aboneliği hizmeti kapsamında gönderilen otomatik bilgilendirme mesajları mesaj başına 1 Standart SMS/ 2 Kontör olarak ücretlendirilecek ve herhangi bir sabit abonelik ücreti alınmayacak.
“TEDAŞ Mobil Bilgi Servisi” Başkent EDAŞ, Aydem EDAŞ ve Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ bölgesi haricindeki tüm elektrik abonelerine hizmet verecektir.
ABONELİK İPTALİ
Servise üye olan aboneler IPTAL yazıp 4186 ya mesaj göndererek bütün aboneliklerini iptal edebilirler.
IPTAL [İŞLETME KODU] [ABONE NUMARASI] yazıp 4186 ya mesaj gonderildiğinde sadece ilgili abonelik iptal edilir.Kullanıcının varsa diğer üyelikleri devam eder

Etiketler: 4186 tedaş,4186 sms,tedaş 4186,EVET 4186,tedaş aboneliği iptal edebilir mi,tedaş borcu için mesaj alan,tedaş fatura 4186,TEDAŞ fatura bilgilerin EVET 4186,tedaş fatura cep,tedaş fatura ödeme bilgileri 4186,tedaş fatura ödeme bilgileri mesajı,tedaş mesajı nasıl iptal edebilirim
Aydem EDAŞ, Başkent EDAŞ, Borç Sorgulama, cep, cepten fatura sorgulama, E-Devlet Sorgulama, Elektrik, Fatura Sorgulama, gsm, mesaj, sms, tedaş, tedaş cep fatura, tedaş mobil bilgi bankası, tedaş mobil bilgi servisi, türkiye geneli