EVDEN PARA KAZANMANIN 191 YOLU! HEM DE SERMAYESİZ!

13 Haziran 2017 Salı



Evet, yanlış okumadınız. Evden para kazanmanın 191 yolu! İçlerinden mutlaka biri sizin için uygun. Belki çok iyi gelir getiren bir işiniz vardır, belki kazandığınız ücret sizi tatmin etmiyordur. Belki işinizden ve gelirinizden memnunsunuzdur fakat vaktiniz boldur. Belki de bu durumların hiçbiri sizin içinde bulunduğunuz durumu yansıtmıyordur. Her ne olursa olsun, sermayesiz, ek iş dendiğinde insanlar dikkat kesilmekte.. Evet, neden olmasın? Vakit var ise, ücret tatmin edecekse neden ek iş yapılmasın? Bir de bu ek iş sermaye gerektirmiyor ise tadından yenmez. Peki ne yapabilirim diye düşünüyorsanız artık düşünmeyin; biz, yapılabilecek sermayesiz ek işleri sizin için araştırdık. Buyrun inceleyin, bu iş fikirlerinden en az birkaç tanesi ilginizi çekecek.


1. Aşçılık: İnsanlar beslenmekten vazgeçer mi? Tabi ki hayır. O halde ne duruyorsunuz? Hemen kolları sıvayıp yemek yapmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle yakın çevrenizde bulunan öğrencilere, çalışanlara ev yemeği yapıp satabilirsiniz.

2. İkinci el eşya satıcılığı: Eski olmayan, kullanılmayan kendinize ait veya çevrenizdeki insanların eşyalarını ikinci el eşya sitelerinde satarak bu eşyaların ticareti üzerinden prim kazanabilirsiniz. Bu tarz satış yapan en ünlü site; Gittigidiyor.com

3. El sanatları öğreticiliği: Çeşitli el becerileriniz varsa bunların öğreticiliğini yapabilirsiniz. Hat sanatı, ebru sanatı, nakış vb. gibi.

4. Özel öğretmenlik: Evde, ilkokul öğrencilerine temel düzeyde matematik ve Türkçe dersleri verebilirsiniz.

5. Eğitim Koçluğu: Uzman olduğunuz bir konu varsa, örneğin; kişisel gelişim, bu konuda hizmet verebilirsiniz.

6. Danışmanlık: Belli bir alanda yeteneğiniz varsa, proje yönetimi, yabancı sitelerden alışveriş yapma yöntemleri vb. gibi bu konularda danışmanlık hizmeti verebilirsiniz.

7. Çeviri: Bildiğiniz yabancı diller varsa, özellikle İngilizcenin yanında başka bir dil de biliyorsanız evde çeviri yapabilirsiniz.

8. Editörlük: Web sitelerine, uzman olduğunuz konularda içerik hazırlayıp gönderebilirsiniz.

9. Fotoğrafçılık: E-ticaret siteleri için ürün fotoğrafları çekebilirsiniz. Bazı siteler fotoğraf yükleme ve içerik paylaşma işine ücret ödemektedir.

10. Çocuk bakımı: Evinizde ya da ailenin evinde çocuk bakıcılığı yapabilirsiniz.

11. Tamirci: Elektrik-elektronik işlerinden anlıyorsanız küçük ev eşyaları tamiratı yapabilirsiniz. Ütü, fırın gibi.

12. Hayvan bakımı: Bu alanda en yaygın olan şey; köpek gezdiriciliği. Türkiye’ de henüz çok yaygın olmasa da  dünyanın pek çok yerinde  köpek gezdiriciliği gerçekten önemli bir iş. Hayvan bakımı sadece köpekle sınırlı değil. Tatile gidenlerin kedi, kuş, balık gibi hayvanlarının bakımlarını bir süreliğine üstlenebilirsiniz.

13. Asistanlık: Henüz Türkiye’ de yaygın olmasa da çeşitli işletmelerin sekreterliğini evinizden yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey; internet bağlantısı ve telefon.

14. Temizlikçi: Yeni bir şey değil ama sermayesiz işler  arasında en bilinen işlerden biri evlere temizliğe gitmek.

15. Kışlık yiyecek hazırlığı: Erişte, salça, kurutulmuş sebze, turşu, tarhana hazırlayıp satabilirsiniz.

16. Organizatör: Kişi veya şirketlerin çeşitli etkinlik, davet ve partilerini planlama ve uygulamada yardımcı olarak bunu meslek haline getirebilirsiniz.

17. Tashih: Yazıları, imla ve yazım kuralları açısından düzeltme işidir. Yayınevleriyle anlaşarak yayıma hazırlanan kitapların tashih işlerini evinizden yapabilirsiniz.

18. Kişisel alışveriş: Özel bir ilgi alanınız ya da yeteneğiniz var ise başkaları için belli konularda alışveriş yapabilirsiniz.

19. Düzenli mesaj hizmeti (newsletter): Hepimiz, birçok firmadan düzenli tanıtım mailleri alıyoruz, siz de aynısını başka şirketler için yapabilirsiniz.

20. Takı tasarımı: Oldukça keyifli bir iş. Takı tasarım kursu verebilirsiniz, takı yapıp satabilirsiniz.

21. Proje hazırlama: Araştırma yapma yeteneğiniz varsa çeşitli firmalara Türkiye ve uluslararası standartlar konusunda projeler hazırlayabilirsiniz.

22. Macera turizmi: İnsanlarla iletişiminiz iyiyse, doğayı seviyorsanız çeşitli gruplara rehberlik yapabilir, parkurlara geziler düzenleyebilirsiniz.

23. Muhasebe: Muhasebe bilginiz varsa çeşitli firmaların muhasebe defterlerini evde tutabilir, gelir sağlayabilirsiniz.

24. Masaj: Masaj tekniklerini biliyorsanız ve masaj yapmayı seviyorsanız bu iş tam size göre.

25. Kişiye özel hizmet: Özel tasarımlı kişiye özel eşyalar hazırlayabilirsiniz. Resimli bardak, baskılı yastık bunlardan bazıları.

26. Örgü: El işlerine yatkınlığınız ve merakınız varsa, kazak, hırka, bere gibi örgü işleri yapıp satabilirsiniz.

27. Bahçıvanlık: Doğayı seviyorsanız, bitkilerle uğraşmak sizin için bir hobi ise apartmanların çiçeklerinin bakımlarını yapabilir, çimlerini biçebilirsiniz.

28. Toplu taşıma: Uygun ehliyetiniz var ise okullara ya da işyerlerine toplu taşıma hizmeti verebilirsiniz.

29. Araştırma: Yabancı diliniz var ise üniversitelere proje araştırmaları hazırlayabilirsiniz.

30. Web sitesi hazırlama: Şirketlere evde web siteleri hazırlayabilirsiniz.

31. Sanat eğitimi: Sanata yatkınlığınız var ise çocuklara evde sanatsal etkinlikler düzenleyip eğitim verebilirsiniz.

32. Reklam danışmanlığı: Çeşitli firmaların internette yayınlamak istedikleri reklam hizmetlerini evinizden organize ederek reklam danışmanlığı yapabilirsiniz.

33. Bayi sistemi satışlar: Bir web siteniz varsa ürün satan bazı sitelerin reklamlarını yayınlayarak tıklanma başına ücret alabilirsiniz.

34. Spor çalışmaları: Spora ilginiz ve bu konuda yeteneğiniz varsa ve yaşadığınız çevre uygun koşullar oluşturmaya müsaitse küçük bir gruba spor hocalığı yapabilirsiniz.

35. Web kontrolörü: Türkiye’ de henüz yaygın olmayan bir iş olan web kontrolörlüğü bazen internette belli bir konuyu takip etmek, bazen belli bir markanın izinsiz kullanımını takip etmek anlamına gelebiliyor. Son derece zevkli bir iş olan web kontrolörlüğü internette sörf yapmaktan hoşlanan insanlar için bulunmaz bir fırsat.

36. Oyun grubu kurma: Belli sayıdaki çocuktan oluşan bir gruba, günün belirli saatlerinde evinizde çeşitli etkinliler düzenleyerek gelir elde edebilirsiniz.

37. Atık toplama: Türkiye’ de apartman kapıcılarının yönettikleri bir iş olan atık toplama işi, çevrenizi organize ederseniz düzenli gelir getiren bir iş kolu haline getirilebilir.

38. Hayvan psikoloğu: Türkiye’ de veteriner hekimlerin yönettiği bu iş, yurtdışında oldukça yaygın olarak yapılmakta. Hayvan sahipleri, huysuz, içine kapanık, saldırgan olan hayvanlarının tedavisi için destek alıyorlar.

39. Bal üretimi: Çevre koşulları uygun ise bal üretebilirsiniz. Tabi arılardan korkmuyorsanız.

40. İkinci el kitap alım satımı: Uzmanlık gerektiren bir iş dalı olan kitap alım satımı yapabilmek için hem bu işe ilgi duymanız hem de bu konuda bilgili olmanız gerekir.

41. Mum üretimi: Mum yapımı oldukça kolay bir iştir. Bu iş için ihtiyacınız olan şeyler; parafin, boya ve kalıp gibi malzemeler ve yeteri kadar yaratıcı hayal gücü.

42. Mimar ve mühendislere ek iş: Mimarlar, mühendisler bağımsız olarak evde çizim yapabilirler.

43. Menajerlik: Ünlü oyunculara, sanatçılara danışmanlık yaparak işlerini organize edebilirsiniz.

44. Yeni doğan bebeklerin el ve ayak izlerini alçıya çıkararak hatıra olarak ailelere satabilirsiniz.

45. Figüranlık: Bazı film ve dizilerde oyunculuk, figüranlık yapabilirsiniz.

46. Pazarlama: Pek çok firma satış üzerinden kişilere prim vermekte, yerli ya da yabancı firmaların çalışma şekilleri hemen hemen aynı. Örneğin çamaşır satan bir firmanın pazarlamacılığını yapabilirsiniz.

47. Sanat danışmanlığı: Sanata ilginiz ve bu konuda yeteneğiniz varsa sanat danışmanlığı da gelecek vadeden işler arasında.

48. Astroloji: Yapı olarak hepimiz astrolojiye, fala meraklı bir milletiz. Bunu bir iş kolu haline getirmek mümkün. Yapacağınız ilk iş kendinizi bu konuda yetiştirmek. İnsanlara burçlarla ilgili hizmet verebilir, yıldız haritalarını çıkarabilirsiniz.

49. Balondan oyuncak hayvanlar yapabilirsiniz.

50. Bilardo: Bilardo oynamayı seviyorsanız ve teknikleri hakkında fikir sahibi iseniz, bilardo oynamayı başkalarına da öğreterek bu işten gelir elde edebilirsiniz.

51. Doğum günü organizasyonu: Çocuklar için doğum günü kutlamaları düzenleyebilirsiniz. Ev süsleme, pasta, palyaço, oyun etkinlikleri doğum günü organizasyonu içinde yapılabilecek şeylerden.

52. Eviniz geniş ise bir odasını turistlere ya da öğrencilere kiralayabilirsiniz.

53. Güzellik danışmanı: Güzellik kurslarına katılarak kendinizi geliştirebilir ve çevrenize bu alanda hzimet verebilirsiniz.

54. Makyöz: Makyaj yapma konusunda yetenekliyseniz evlere giderek makyaj yapma hizmeti verebilirsiniz.

55. Yaşlı bakıcılığı: Bakıma ihtiyacı olan yaşlıların günlük bakım ve ihtiyaçlarını belirli bir ücret karşılığında üstlenebilirsiniz.

56. Körlere destek: Kitap okuma, ders çalıştırma, bir yerden bir yere gitme konusunda körlere ücret karşılığında yardım edebilirsiniz.

57. Turnuva düzenleme: Hukuki prosedürleri araştırdıktan sonra resim, şiir yazma, spor gibi alanlarda yarışmalar düzenleyerek topladığınız paranın bir kısmını derece alanlara hediye etmek suretiyle bu işten gelir elde edebilirsiniz.

58. Arşiv: Eviniz uygun büyüklükte ise bir odasını büyük şirketlerin arşiv dosyaları için kullanıma açabilirsiniz.

59. Depo: Evinizin bodrum, teras, kiler gibi kullanılmayan bölümlerini işyerlerine depo olarak kiralayabilirsiniz.

60. İş danışmanlığı: Uzmanlaştığınız bir konu var ise, çeşitli firmalara danışmanlık yapabilir, belirli bir ücret karşılığında tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

61. Kaligrafi: Güzel yazı yazıyorsanız ve yeteneğiniz varsa, tatil yörelerinde seramik bardak, tabak vb. eşyalar üzerine isim yazma işi yapabilirsiniz.

62. Marangozluk: Ahşap işlerinde yeteneğiniz varsa küçük ev mobilyalarını tamir edebilirsiniz.

63. Doğum sürecinde ve sonrasında genç annelere danışmanlık yapabilirsiniz.

64. Dergilere karikatür çizip satabilirsiniz.

65. Paketleme: Bir yerden bir yere taşınmayı düşünen kişilere ev eşyalarını paketlemede profesyonel yardım verebilirsiniz.

66. İş planı uzmanlığı: Çeşitli firmalara iş planlama konusunda destek verebilirsiniz.

67. Çocuk elbisesi: Çocuklara milli bayramlar ve çeşitli gösterilerde kullanılmak üzere için kostümler dikebilirsiniz.

68. Aylık basılan dergilere yazı yazabilirsiniz.

69. Bilgisayar bilginiz iyi düzeyde ise çeşitli bilgisayar arızalarında çevrenize hizmet verebilirsiniz.

70. Sanata ilgi duyuyorsanız ve resime ilginiz varsa okulların bahçe duvarlarını boyama, grafiti yapma işini düşünebilirsiniz.

71. Annesi babası çalışan çocukları düzenli olarak okula götürüp getirebilirsiniz.

72. Büyük bahçeli sitelerin, fabrikaların temizliğini yapabilirsiniz.

73. Bilgisayar yazılımından anlıyorsanız çeşitli sitelere ilan bırakarak tüm dünyadan iş teklifleri alabilirsiniz.

74.  Büyük şirketlere veri yedekleme, bilgilerin korunması ve güvenilirliği konusunda hizmet verebilirsiniz.

75. Bilgisayarı iyi kullanabilmek için iyi derecede İngilizce bilmek gerekiyor, eğer İngilizceniz yeterli düzeyde ise bilgisayar eğitimi verebilirsiniz.

76. Dans hocalığı yapabilir, küçük gruplara dans öğretebilirsiniz.

77. Türkiye’ de yaygın değil ama düzenli olarak köpek gezdirebilirsiniz.

78. Elinizden biçki dikiş işleri geliyorsa terzilik yapabilirsiniz.

79. Yeterli eğitiminiz var ise bireysel olarak evlilik danışmanlığı yapabilirsiniz.

80. Çeşitli firmalara, çalışanlarını eğitme konusunda destek verebilirsiniz.

81. Araba yıkama servisleri tüm müşterilerin arabalarını evlerine almaya gidemez, siz arabayı adresten alıp yıkatıp adrese teslim ederek gelir elde edebilirsiniz.

82. El beceriniz var ise bez bebek, kukla, biblo gibi oyuncaklar yapabilirsiniz.

83. Boş daireniz var ise her odasını birkaç kişi kullanabilecek hale getirerek dayalı döşeli olarak öğrencilere veya bekarlara kiralayabilirsiniz.

84. Firmalar için reklam e-postaları tasarlayıp gönderimini yapabilirsiniz.

85. Kuru temizleme için adresten malzemeleri alıp temizlendikten sonra tekrar adrese bırakabilirsiniz.

86. İş arayan kişilerle, eleman arayan firmaları buluşturup prim kazanabilirsiniz.

87. Evrak takip işleri yapabilirsiniz.

88. Soy ağacı araştırması, aile kütüğü araştırması yapabilirsiniz.

89. Kırsal bölgelerde yaşıyorsanız odun kesme işi, kömürlüğe odun ve kömür yerleştirme işi yapabilirsiniz.

90. Yüz ve ayak masajı yapabilirsiniz.

91. Borsadan anlıyorsanız, borsa ve hisse senedi alım satımı konusunda danışmanlık yapabilirsiniz.

92. Hoş sürpriz organizasyonu: Örneğin; sürpriz bir doğum günü partisi düzenleyebilirsiniz.

93. Deniz kenarında yaşıyorsanız balık malzemeleri yani olta, ağ, balık yemi vb. malzemeler satabilirsiniz.

94. Bankalara, kredi verecekleri kişileri araştırma ve finansal planlama yapma konusunda destek verebilirsiniz.

95. Bayilik sistemiyle çalışan büyük şirketlere bağlı olarak ‘’gizli müşteri’’ sıfatıyla yeni açılan şubeleri ziyaret edip raporlama işi yapabilirsiniz.

96. Evlerde haşere ve böcek ilaçlama işi yapabilirsiniz.

97. Yeteneğiniz var ise evde kuaförlük hizmeti verebilirsiniz.

98. Kendinize ait araçla turistleri gün boyu gezdirebilirsiniz.

99. Sağlıklı ve faydalı otlar hakkında danışmanlık yapabilirsiniz.

100. Evde doğal sabun üretip satabilirsiniz.

101. Ev dekorasyonu konusunda hizmet verebilirsiniz.

102. İmaj danışmanlığı: Ünlü kişilerin a’ dan z’ ye dış görünüşleriyle ilgili danışmanlık yapabilirsiniz.

103. Yönetici adaylarına danışmanlık yapabilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

104. Prim usulü ile sigorta satışı yapabilirsiniz.

105. Tasarım, yazılım, reklam, pazarlama, alışveriş konularında internette danışmanlık yapabilirsiniz.

106. İthalat-ihracat danışmanlığı: Yabancı şirketlere Türkiye’ de ticaret yapabilecekleri şirketler bulabilirsiniz. Aynı şekilde yerli firmalara da yabancı şirketler bulabilirsiniz.

107. Dedektiflik yapabilirsiniz.

108. Hayvanlarla ilgilenmek sizin için hobi ise at eğitmenliği yapabilirsiniz.

109. Yabancı firmalara Türkiye’ de iş alanında uygulanan prosedürler ve uygulamalar konusunda danışmanlık yapabilirsiniz.

110. Dj lik yapabilirsiniz.

111. Güncel e-posta adresleri tutma ve bu adresleri ihtiyacı olan firma ya da kişilere satma işi yapabilirsiniz.

112. Evde müzik dersi verebilirsiniz.

113. Doğum günü partilerinde çocuklara palyaçoluk, sihirbazlık yapabilirsiniz.

114. Dini bilginiz yeterli ise, mevlütlere katılabilir, evde Yasin okuyabilirsiniz.

115. Yabancı diliniz var ise çeşitli yazışma ve görüşmelerde tercümanlık yapabilirsiniz.

116. Hasarlı araba, elektronik eşyalar için ilgili parçaları hurdalıklarda arayabilirsiniz.

117. Evde ütü yapabilirsiniz.

118. Yaşlı veya çocuk bakıcısı, ev işlerinde yardımcı bulma hizmeti verebilirsiniz.

119. Kuryelik yapabilirsiniz.

120. Evcil hayvanlar için gıda ve bakım malzemesi tedarik edebilirsiniz.

121. Ofislerin bitki, çiçek bakımlarını üstlenebilir, dekor temizliklerini yapabilirsiniz.

122. Mesai bitişlerinde özel okulların, iş hanı ve ofislerin temizliğini yapabilirsiniz.

123. Bisikletle gezme veya yürüyüş etkinlikleri düzenleyebilirsiniz.

124. Anketörlük yapabilirsiniz.

125. Etkili özgeçmiş hazırlama hizmeti verebilirsiniz.

126. Okullarda fotoğrafçılık yapabilirsiniz.

127. Ev arkadaşı veya oda arkadaşı bulma hizmeti verebilirsiniz.

128. Yakın dövüş teknikleri ve kendini savunma teknikleri öğreticiliği yapabilirsiniz.

129. Firmalara risk yönetimi danışmanlığı yapabilirsiniz.

130. Koleksiyonculara yardımcı olabilirsiniz.

131. Mobilya, küçük ev aletleri montaj işi yapabilirsiniz.

132. Sokakta şarkı söyleyebilir, enstrüman çalabilirsiniz.

133. Eliniz yatkınsa portre çizimi yapabilirsiniz.

134. Piyano akordu yapabilirsiniz.

135. Fotoğrafları video haline getirme, yeniden düzenleme işi yapabilirsiniz.

136. Resim çerçeveletme işine aracılık edebilirsiniz.

137. Evcil hayvanlara eş bulma ve çiftleştirme hizmeti verebilirsiniz.

138. Büyük site ve otellerin havuz temizliklerini yapabilirsiniz.

139. Evcil hayvanların fotoğraf çekim işini yapabilirsiniz.

140. Emlak işi yapabilirsiniz.

141. Eski ev eşyalarını yeniden tasarlayarak kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

142. Turistlere veya başka şehirden kültür gezisi için gelen kimselere rehberlik yapabilirsiniz.

143. İş görüşmesi  vb. nedenlerle Türkiye’ ye gelen yabancılara tercümanlık yapabilirsiniz.

144. Kişisel gelişim ve motivasyon koçluğu yapabilirsiniz.

145. Güvenlik uzmanlığı yapabilirsiniz.

146. Karasal iklime sahip bir yerde oturuyorsanız kış aylarında kar küreme işi yapabilirsiniz.

147. CD ve DVD kiralama işi yapabilirsiniz.

148. Tişört, eldiven, çorap gibi giyecekleri değişik şekillerde tasarlayabilirsiniz.

149. Bağımsız denetmenlik ya da kontrolörlük yapabilirsiniz.

150. Düğünlerde video çekimi, kasetleri CD ye aktarma işi yapabilirsiniz.

151. Ev ve işyerlerinin cam silme işini yapabilirsiniz.

152. Çeşitli aletleri kiralama işi: Örneğin; gece kullanılmayan bir iş aletini kiralayabilirsiniz.

153. Yeteneğiniz varsa tarot falı bakabilirsiniz.

154. Ödev ve projeleri yazım ve imla kurallarına uygun olarak yazabilirsiniz.

156. Evinizden herhangi bir şirketin ürünlerinin telefonla satışını yapabilirsiniz.

157. İlginiz ve tabiî ki yeteneğiniz varsa şarkı sözü yazabilirsiniz.

158. Temel bilgisayar programlarını veya özel yazılım programlarını öğretme işi yapabilirsiniz.

159. Hosting, domain alım satımı yapabilir ve bunlara aracılık edebilirsiniz.

160. Tekne, yat, gemi temizliği yapabilirsiniz.

161. Metin editörlüğü yapabilir, basın duyuruları hazırlayabilirsiniz.

162. Filmlere altyazı hazırlayabilirsiniz.

163. Ses kasedini yazıya dökme işi yapabilirsiniz.

164. Firmalar için logo ve amblem tasarlayabilirsiniz.

165. Evde yöresel yemekler yapıp satabilirsiniz.

166. Elinizden terzilik geliyorsa yöresel kıyafetler dikebilirsiniz.

167. Call center: Büyük firmaların oluşturduğu bir sistem dahilinde evinizden bağlı olacağınız şirket için müşterilere telefonla danışmanlık hizmeti verebilirsiniz.

168. Üniversite ya da ortaöğretim öğrencileri için tez veya ödev konusu araştırma ve hazırlama konusunda yardımcı olabilirsiniz.

169. Evlere boya badana, tadilat işleri yapabilirsiniz.

170. İlgili firmalara nikah şekeri, doğum şekeri yapabilirsiniz.

171. Büyük dikimevlerine kıyafetlere boncuk işleme konusunda hizmet verebilirsiniz.

172. Evde mandal işi yapabilirsiniz.

173. Dantel, delik işi, kırkyama gibi çeyiz malzemeleri yapıp satabilirsiniz.

174. Dikiş nakış, dantel, iğne oyası kursları verebilirsiniz.

175. Evde taze yoğurt, doğal tereyağı ve peynir  yapıp satabilirsiniz.

176. Çeşitli firmaların hazırladığı el ilanlarını dağıtabilirsiniz.

177. Büyük şirketler müşteri deneyimlerine önem verdiği için çeşitli araştırmalar yapıyor, bu şirketlerin anketlerini doldurabilirsiniz.

178. Evlerde halı yıkama, perde temizliği işi yapabilirsiniz.

179. İnternetten pazarlama yapma işi konusunda danışmanlık hizmeti verebilirsiniz.

180. Uygun eğitimleriniz ve pratiğiniz varsa direksiyon dersi verebilirsiniz.

181. Profesyonel olarak yaptığınız pasta, börek, çörek ve çeşitli yemekler varsa kurs verebilirsiniz.

182. Çeşitli kumaşlardan renk renk ve boy boy cici çantalar tasarlayıp satabilirsiniz.

183. Herhangi bir konuda blog yazarlığı yapabilirsiniz.

184. Ev ve işyerlerinin depo, bodrum, teras gibi geniş alanlarını temizleme konusunda hizmet verebilirsiniz.

185. Tatil yörelerinde yaşıyorsanız fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.

186. İnsanların yoğun olarak bulundukları yerlerde sıcak içecekler satabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey; sıcak su dolu termos ve çeşitli bitki çayları ve kahve. Otobüs durakları bu iş için vazgeçilmez mekanlar.

187. Okul, hastane, büyük işyerlerinin kantinlerine günlük poğaça, kek, börek yapıp satabilirsiniz.

188. Evde montajı yapılabilecek küçük sanayi aletleri yapabilirsiniz. Mesela kablo bağlama işi.

189. Üniversite veya yüksek lisans öğrencilerine tez yazabilirsiniz. Tabi eğitiminiz varsa.

190. Evde doğal parfüm, kolonya imal edip özel şişelerde satabilirsiniz.

191. Uygun bir bahçeniz varsa organik sebze tohumları elde edip bunları pazarlayabilirsiniz.

Sermayesiz olarak evden yapılabilecek işler saymakla bitmez. Önemli olan kişilerin yaratıcılığı ve becerileri. Biz, sizler için sermayesiz işler arasından hayata geçirilmeye en uygun olanları araştırdık ve yayınladık. Hepinizin burada bahsedilen işlerin çoğunu yapabilme konusunda yetenekli olduğunuzu düşünüyoruz. Eğer bu iş fikirlerinin dışında sizin de bahsetmek istediğiniz veya tavsiye ettiğiniz bir iş varsa lütfen yorum bölümünde paylaşın. Bu işler arasında yapabileceğiniz işler varsa iletişim bilgilerinizi bırakarak işverenlerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Eğer işverenseniz ve evlere iş vermeyi düşünüyorsanız, personel sıkıntısı yaşıyorsanız burada iletişim bilgilerinizi paylaşarak personel temin edebilirsiniz. Hepinizin yorumlarını bekliyoruz. DAHA İYİ BİR İŞ FİKRİ OLAN VAR MI?