Bir insanı çok iyi tanımanın ipuçları.

18 Şubat 2011 Cuma

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki insanlar artık iki yüzlü değil, şimdi 5 ve daha fazla yüzlü insanlar var. Bir insanı tanımak bizim için çok faydalı bir durum olur. Sonuçta tanımamak nasıl bizi uzak tutuyorsa, tanımakda o kadar bizi yaklaştırır.
Öncelikle karşınızdaki insanla biraz bakışın çünkü bakışlar anlatır insanın size karşı ruh halini. Konuşun! Konuşmak çok önemli sonuçta insanlar konuşarak anlaşır. Ne demişler, sözcükler insanın aynasıdır. Gerçi her konuştuğumuz insanı tam olarak tanımak mümkün olmayabiliyor. Ve siz daha çok sorular sorun kafanıza takılan herşeyi sorun bu sayede tanımanız daha iyi olacaktır. Biraz tartışın işte o zaman size davranışları nasıl olacak gözlemleyin. Zaten bir insanı tanımanın en güzel yolu hafif bir kavgadır. Arkadaşlarına sorun onu onlarda çok iyi tanıyordur muhtemelen.
En önemli birşey daha var: Ona arkadaşlarını anlatmasını söyleyin. Ne demiş atalarımız: bana arkadaşını söyle sana ne olduğunu söyleyeyim. O arkadaşlarını anlatırken aslında kendisini anlatacaktır.Hepsinden önemlisi biraz zaman geçirin ve ancak zamanla bir insanı çok iyi tanırsınız.