İngilizce nasıl ögrenilir? İngilizce nasıl konuşulur? 29 günde bedava ingilizce konuşun.

11 Şubat 2011 Cuma

Dünyada 2 milyar insanın konuştuğu bir dil İngilizce. Neredeyse hayatımızın çoğu yerinde karşılaştığımız bir dil. İnsanlar artık yabancı dil bilenlere çok daha farklı bir gözle bakmakta. Bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek ayıp. İngilizce çok zor gibi görünse de aslında o kadarda zor değil.
Görüceksiniz 29 gün sonra  ingilizce konuşmaya başlıyacaksınız. Dediklerimi uygulayın. Sizde kendinizdeki degişimi fark edeceksiniz.
Bu kadar insan öğrenebiliyorsa demek ki öğrenilmeyecek bir şey değil.  İngilizce konuşmanız için sizlere önemli ipuçları vereceğim. Mesela: Hollanda'da herkes bu yöntemlerle su gibi İngilizce konuşuyorlar.


1-İngilizce gramer (dil kurallarını) öğrenin ve bunu yapan yani anlatan bedava bir sürü site var onlara başvurun. Özellikle video ders tarzı anlatan sitelere her gün girip aynı konuyu izleyin.
2-İngilizce sesler dinleyin. İngilizce sesleri dinlemek gerçekten çok önemlidir. Bu sayede çok kısa zamanda İngilizceniz gelişebilir. Hatta sesleri dinlerken mümkünse yazıyı da okuyun. Yani hem cümlelere bakın hem de okuyun. Bu sayede hem görsel olarak kelimeyi görmüş olacaksınız hem duymuş olacaksınız hem de okuyunca. Sesleri mümkünse telefonunuza atıp dinleyin yolda okulda işte. Sakın anlamıyorum demeyin aslında bilinçsiz olarak öğreniyorsunuz. Bana güvenin pişman olmayacaksınız.
3- Sabırlı olun ancak bu sayede çok iyi konuşursunuz. İngilizce basit yazılar okuyun. Hoşunuza giden konuları okuyun. Sevin ingilizceyi çünkü insan sevdiğini daha iyi anlar.
4-İngilizce düşünün, cümle kurarken İngilizceden Türkçeye çevirmekle vakit harcamayın.
5-Konuşmaya çalışın. Kendi kendinize ufak ufak cümleler kurun. Belki basit olacak ama konuşmak çok önemli. Unutmayın ki hatasız kul olmaz. Hata yaparsanız sakın vazgeçmeyin.
6-İngilizce alt yazılı ve İngilizce sesli filmler izleyin. Bir filmi en az 10 kez tekrar izleyin ki sesler otursun yerlerine. İngilizcede duymak hepsinde önemlidir. Hepimiz Türkçeyi  ilk önce duyarak öğrendik. Gördüğünüz yeni kelimeleri not alın. Daha sonra bakıp öğrenin anlamını.
7- Kelime bilmek çok önemli çünkü bir cümleyi kelime bilen biri çok kolay anlar. Kelimeler için bir defter tutun ve bir kelimeyi 3 kez yazıp tekrar edin bu sayede anlam güçlenir kafanızda.
8- İngilizce Chat yapın mümkünse zaten birçok İngilizce Chat sitesi var. İngilizce konuşabileceğiniz arkadaşlar edinin ve onlarla msn üzerinden İngilizce konuşun. Şu an çok popüler olan konuşarak öğrenin mantığı da bu zaten.
9-Kendinize güvenin ve yapabilirim azmini asla kaybetmeyin. Sizler ancak kendinize güvenerek birçok işi başarırsınız.
10- Yabancı bir ülkeye gitme fırsatınız varsa gidin biraz oralarda takılın. Çok yararlı olacaktır.
 İngilizceyi binlerce insan konuşuyorsa siz neden konuşamayasınız  ki?  Başarılar.
Not: Yaptıgım gözlemlerde günlük en az 3 saat bunları yapanlar,şu anda orta derecede İngilizce konuşabiliyorlar.

İstediginiz soruları yorum olarak yazın sizlere yardımcı olurum :)