Istanbul akvaryumunun şaşırtan özellikleri.

16 Şubat 2011 Çarşamba

Istanbula yapılmış çok güzel bir hediye olan bu akvaryum yakın zamanda hizmete girecek. Binlerce balık türüne sahip olacak akvaryum bizlere tam bir görsel şov gösteriyor. Istanbul bu akvaryum sayesinde dahada güzelleşiyor. Televizyonda akvaryumun tanıtım videosunu izledim ve açılır açılmaz gidilecek bir mekan olduğunu düşündüm. Içerisine yağmur ormanlarının benzerini bile koymuşlar.
Başkanın dediğine göre: 'Akvaryumu nisan mayıs gibi açmayı planlıyorlarmış'
Akvaryumda olan bazı şeyler ise: Kompleks üzerinde ciddi çalışmaların yapıldığını ifade eden Topbaş, ''Daha önce ilk ihalesi yapılan, Belediyemizin yapmaya çalıştığı akvaryumun çok ötesine taştı. Burada sadece balıkların teşhir edildiği bir akvaryum mantığı yok. Bunun çok ötesinde temalı bir sistem geliştirildi. Bu, belki de dünyada bir ilk'' şeklinde konuştu . Topbaş, dünyada çok sayıdaki akvaryumların birbirleriyle ilintili olduğunu ve her akvaryumun, bulunduğu kente bir şeyler katmaya çalıştığını anlatarak, '' İstanbul'da da bazı yerlerde akvaryum modelleri yapılıyor, ama burada dünyadaki diğer yerlerle de yarışsın diye özellikleri ve teması itibariyle hassas bir çalışma yapıldı'' dedi. Akvaryumdaki gezi güzergahının, Karadeniz'den, Pasifik'e uzanan
toplam 16 bölge ve bir yağmur ormanından oluştuğunu belirten Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Karadeniz alanının dekorasyonunu Nuh'un Gemisi oluşturuyor. İstanbul Boğazı alanında, yolun iki tarafındaki su tanklarıyla Boğaz yansıtılıyor . Kapalıçarşı mimarisinin görüldüğü Marmara alanında, akvaryumun en büyük tankı olan ana tank görülüyor. Ayrıca Çanakkale Boğazı, Ege, Süveyş Kanalı , Kızıldeniz , Küresel Isınma, Akdeniz, Cebelitarık Boğazı , Doğu Atlantik ( Batık Gemi), Orta Atlantik, Batı Atlantik, Panama Kanalı , Pasifik, Nautilus (denizaltı) ve Yağmur Ormanı alanları da görülebiliyor burada. Dünyanın hem denizi, hem yağmur ormanları hem de boğazlarıyla, burada adeta bir dünya deniz turu yapılacak. Buna göre düşünüldü.'' Topbaş, kompleks içerisinde, ayrıca çocuk eğlence alanları, Türkiye'nin ilk 5 boyutlu 6 akslı cep sineması ve kafeteryaların da bulunacağını kaydetti.