ÇİKOLATALI ISLAK KEK TARİFİ ( Resimli nefis kek tarifi)

31 Temmuz 2011 Pazar


KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk


Malzemeler:


100 gr margarin
1 su bardağı esmer şeker
3 yumurta
5 kahve fincanı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
140 gr hurma
85 gr rendelenmiş bitter çikolata
50 gr ceviz içi

Sosu için:
175 gr margarin
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı:
* Margarini oda ısısında yumuşatın. Büyük bir kapta şeker, 3 yumurta, margarin, un, kabartma tozu, süt ve tarçını karıştırıp 5 dakika çırpın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çikolata, hurma ve ceviz içini ekleyip karıştırın.

* Yuvarlak kek kalıbının içine fırçayla sıvıyağ sürün. Hazırladığınız hamuru ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın.

* Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırarak 10 dakika benmari usulü pişirin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.