Evdeki Balık Kokusu Nasıl Yok Edilir?

26 Temmuz 2011 Salı


Balık şüphesiz ki çoğumuzun sevdiği bir lezzettir. Taze yakalanmış balığın verdiği damak tadını şahsen
hiçbir şeye değişmem. Balığı dışarıda yediğimizde herhangi bir rahatsızlık oluşturmaz ama evde pişirildiğinde kokusu çoğu kişiye rahatsız etmektedir.
Bir çok kişi sırf bu yüzden evde balık yapmayı sevmez ki bu nedenle bazıları için balık tüketimi oldukça azdır. Ancak her şeyin bir çözümü olduğu gibi balığın evde bıraktığı kokusununda elbette bir çözümü vardır.
Balık kızarttıktan sonra evdeki kokuyu nasıl yok edebiliriz?
Oldukça basit bir yöntemle kokuyu giderebiliriz. Sadece 3 işlem ile buyurun ;
  1. Bir tencereye su koyuyoruz.
  2. İçine dolabınızda ne varsa limon yada sirke olabilir suyumuza ekliyoruz.
  3. Limonlu suyumuzun içine gene evde hangisi varsa karanfil, tarçın çubuğu veya defne yaprağı koyup kaynatmaya başlıyoruz.
Dilerseniz bu 3 bitkinin 3’ü nüde ekleyebiliriz. Hoş bir koku ortaya çıkarıyor : )