Yaz aylarında yenecek harika bir tatlı olan Etimek tatlısını sizlerle paylaşıyorum.
Gerekli Malzemeler
- Bir buçuk bardak şeker
- Bir paket etimek
- İki bardak su
- Bir paket muzlu puding
- Puding için Yedi yüz elli ml süt
- Bir paket kremşanti
- Kremşanti için bir bardak soğuk süt
Etimek Tatlısının Yapılışı:
- Bir buçuk bardak şeker
- Bir paket etimek
- İki bardak su
- Bir paket muzlu puding
- Puding için Yedi yüz elli ml süt
- Bir paket kremşanti
- Kremşanti için bir bardak soğuk süt
Etimek Tatlısının Yapılışı:
İki bardak suyla bir buçuk bardak şeker bir ocağa koyulu şeker eriyinceye dek kaynatılır.
Elimizdeki etimekler kare şeklindeki camdan bir kaba tek sıra şeklinde dizilir.Kaynattığımız şerbetle etimekler güzelce ıslatılır.
Elimizdeki etimekler kare şeklindeki camdan bir kaba tek sıra şeklinde dizilir.Kaynattığımız şerbetle etimekler güzelce ıslatılır.
Yedi yüz elli ml sütün içine bir paket muzlu puding koyulur, kaynayıncaya dek pişirilir. Bir bardak soğuk sütün içine bir paket kremşanti katılır. Blendır aracılığıyla kabarıncaya dek iyice çırpılır.
Yaptığımız pudingle hazırlanan kremşanti karıştırılarak etimeklerin üzerine aktarılır.
Tüm bu işlemlerden sonra tatlımızın üzeri nar ya da mevsim meyveleri ile, cevizlerle arzuya göre süslenir. Zor değilmiş değil mi? Hepsi bu kadar afiyet olsun.
Yaptığımız pudingle hazırlanan kremşanti karıştırılarak etimeklerin üzerine aktarılır.
Tüm bu işlemlerden sonra tatlımızın üzeri nar ya da mevsim meyveleri ile, cevizlerle arzuya göre süslenir. Zor değilmiş değil mi? Hepsi bu kadar afiyet olsun.