Ben bu patatesleri genelde et, tavuk, köfte gibi yemeklerinin yanına yapıyorum ama bazen tek başına
bile yapıp yediğim oluyor, krema tadına bayılıyorum çünkü.Patatesin faydalarından da bahsedelim; içinde nişastanın yanı sıra %12 oranında protein olduğunu belirteyim, nişasta oranı da % 20′ dir. Patatesin toprak üstünde kalan kısmında zehirli alkaloidler bulunur fakat bizim tükettiğimiz toprak altındaki yumrularda bu zehir söz konusu değildir. Ancak çimlenen patateslerde bu alkaloidler oluştuğu için zehirlenmelere sebebiyet verebilir. Bu kısımları kesmek patatesi zehirden arındırmayabilir, onun için çimlenmiş patatesleri tüketmemek gerekir. Patates yutulan yabancı cisimlerin vücuda zarar vermeden çıkarılmasına yardımcı olur, bağırsak solucanlarının düşmesine yardımcı olur ve damar şişliğine faydalıdır. Ve ayrıca patates yemek basur, yanık ve çıban ağrılarının geçmesine de yardımcı olur.
Malzemeler:
- 2 Adet büyük boy patates
- 1 Paket krema
- Üzerini örtecek kadar kaşar peyniri rendesi
- Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı:
- Patatesleri soyup çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
- Patatesleri tuzlayıp, baharatlayın.
- Kullanacağınız kabı yağlayın.
- Patatesleri kabınıza dizin.
- Üzerine kremayı dökün.
- 200 dereceye ısıtılmış fırına verin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine eşit olarak dökün ve kaşar peyniri eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.