Dolara yatırım yapılır mı?

28 Temmuz 2011 Perşembe


Dolar son aylarda bir miktar hareketlendi.Peki dolar yatırım aracı olarak kullanılabilirmi ? Dolara yatırım yaparken hangi hususlara dikkat etmemiz gerekir yazımızda bulabilirsiniz.

Dolara yatırım yapılır mı?
Dolara yatırım yapmak 2011 yılı içerisinde büyük kumardır.Doların dünya piyasasında her ülke ile bağlantısı sonucu en küçük bir olayda dahi ekseninden sapıyor.Bu yüzden bu yıl dolar yatırım aracı olarak çok fazla tavsiye edilmiyor.2011 yılında doların hızla çöküşünün ardından FED’in çalışmalarıyla tekrardan değer kazanması yatırımcıların dolar alım konusunda iki kere düşünmesine yol açmıştır.
Bir dönem doların durdurulamayan değer kaybı, o dönem dolara yatırım yapan vatandaşların şuanda çok büyük kazançlar elde etmesini sağladı.
Uzmanlar, dünya üzerindeki gergin hava son bulmadan dolara yönelik yatırım yapılmaması konusunda hem fikir. Amerika’nın Irak’ı işgali, 2010 krizi, Libya – Suriye – Lübnan gibi devletlerde baş gösteren isyan ateşi gibi olaylar dünya siyasetinin gerginleşmesine yol açan sebeplerden sadece bir kaçı.Eğer mutlaka dolara yatırım yapmak istiyorsanız, kısa vadede doların en düşük kurunu yakalamaya çalışın. Bu kurdan yatırım miktarınız kadar dolar alın daha sonra uzun vadede doların yükselmesini bekleyin.Ama unutmayın, dünya üzerindeki olağan üstü hal son bulmadıkça doların durumu belirsizliğini sürdürecektir.