14 Temmuz 2011 Perşembe
Sözel bölüm veya sözel alan mesleklerinden biri de gazetecilik. Gazetecilik yazılı basında, haberin kaynağından
basım ve yayın aşamasına kadar olan işlemlere ilişkin temel bilgi ve becerileri kazanmış nitelikle elemanlar yetiştirilir ve bu alanda araştırma yapılır. Bu bölümün mezunları genellikle basın yayın kuruluşlarında görev alırlar.
Programın Amacı : Gazetecilik programının amacı, yazılı basında haberin kaynağından basım ve yayın aşamasına kadar olan işlemlere ilişkin temel bilgi ve becerileri kazanmış nitelikli eleman yetiştirmek ve bu alanda araştırma yapmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler : Gazetecilik programının 4 yıllık eğitim süresinin ilk yıllarında sosyoloji, psikoloji, siyasi tarih vb. temel sosyal bilimler ile ekonomi, hukuk ve istatistik alanlarında dersler okutulur. Sonraki yıllarda ise Gazetecilik, fotoğraf, basın ekonomisi ve işletmeciliği, basın-yayın tekniği ve bilişim alanlarında dersler verilir ve uygulamalar yaptırılır.
Gereken Nitelikler : Gazetecilik programına girmek isteyenlerin normalin üstünde sözel yeteneğe sahip, sosyal araştırmalara meraklı, başkaları ile iletişim kurmaktan hoşlanan, girişken ve ısrarcı kimseler olmaları beklenir. Bu alanda çalışacak kimseler iyi bir gözlemci olabilmelidirler. Gazetecilik programını düşünen öğrencilerin kendilerini Türkçe-Kompozisyon, yabancı dil ve sosyal bilimler alanında iyi yetiştirmeleri,mümkünse bir okul gazetesinde yazı yazarak kendilerini sınamalıdırlar.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler : Gazetecilik programını bitirenler çeşitli basın ve yayın kuruluşlarının merkez ve haber bürolarında “Muhabir” olarak görev alırlar. Gazetecilik programından mezun olanların gazetelerde “Muhabir” olarak yaptıkları iş, haber toplamak ve bunları açık, kısa ve ilgi çekici bir biçimde gazete ve dergilere yazmaktır. Gazete muhabirleri belli bir alanda uzmanlaşabilirler (spor muhabiri, polis muhabiri vb.). Gazetecilerin çalışma saatleri bağlı oldukları gazetenin türüne göre değişire. Çalışma çok kere geceleri de devam eder. Gazete muhabirleri bazen bir röportaj için günlerce ünlü bir kişinin peşinde koşmak, evlerinden uzakta, güç koşullarda yaşamak, gerektiğinde bir haber için kendilerini tehlikeye atmak durumunda kalabilirler.
Çalışma alanları : Gazetecilik programını bitirenler genellikle basın yayın kuruluşlarında görev alırlar. Gazetecilik ekonomik koşullardan çok çabuk etkilenen bir sektör olduğundan, mezunların iş bulma şansı ülkenin ekonomik gelişmişliği ile çok sıkı ilişkilidir. Bununla birlikte, alanında çok iyi yetişmiş bir kimsenin her türlü koşulda işsiz kalamayacağı söylenebilir.
Başlıklar
- Pratik Bilgiler
- Fotoğraf Galerisi
- doğum günü mesajları
- Sağlık
- Sosyal Hizmetler
- İnternet
- Aşk
- Galatasaray
- Cv
- Şiir
- Günaydın Mesajları
- Android
- Kampanyalar
- Kısa Mesajlar
- Sosyal Sorumluluk
- Yemek Tarifleri
- Facebook Sözleri
- Wallpaper
- Tarih
- Turkcell
- msn
- Ev Bakımı
- lys
- Gezi
- Resimli Mesaj
- Reçeller
- Bilgisayar
- Biyografiler
- Doğum Günü Kutlama Mesajları
- Facebook Kapak Fotoğrafı
- Spor
- Telefon Tamiri
- Bahçe bakımı
- Duvarkagıtları
- Ekonomi
- Msn Nickleri
- Sözler
- Vodafone
- Yaşam
- Düğün
- Gitar Akorları
- Gözlük Modelleri
- Nazım Hikmet Ran
- ingilizce
- Apple
- Cv örnekleri
- Facebook Hakkımda
- Windows
- YURTİÇİ KARGO TAKİP
- Boya
- Dantel Örnekleri
- Dekorasyon
- Film Replikleri
- İngilizce Cv Örnekleri
- Aliekspress
- Altın
- Anlamlı Kısa Mesajlar
- Davetiyeler
- Nişan Davetiyesi Sözleri
Gazetecilik bölümü ve gazetecilik mesleği
Tweet
Beğendiysen Sende Paylaş :)
Zaman:
Perşembe, Temmuz 14, 2011
tag Alanda, Belli, bilgi, Biri, dersler, Eğitim, Gazete, gazeteci, Gazetecilik, gazetecilik mesleği, gereken nitelikler, iş imkanları, lys, Merkez, muhabir, okutulan dersler, sözel meslekler