PIRASALI BÖREK

31 Temmuz 2011 Pazar

KAÇ KİŞİLİK: 6-8 
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 45-50 dk
Malzemeler:



1 kg pırasa
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Kırmızı biber, pul biber

Hamur için:
500 gr un
Su
Sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı:

* Pırasaları temizleyin. Yıkayıp küçük küçük doğrayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp pırasaları ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Tuzunu ilave edip tavayı ocaktan alın.

* Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan 10 tane beze hazırlayın. Tezgâha un serpip bezeleri tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tepsiyi yağlayın ve yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin. Hazırladığınız pırasalı malzemeyi en üste yayıp hamurun dışa taşan kenarlarını içe doğru kıvırın. Yufkanın kenarlarına sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Pırasa böreği, kenarındaki yufkalar koparılıp pırasalı kısımdan alınarak çatal-bıçak kullanılmadan yeniyor.