İzmir Lokması Tarifi

7 Ağustos 2011 Pazar

İzmir Lokması Tarifi


Malzemeler:
2 su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 yumurta
Su
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su

Yapılışı:
Karıştırma kabına 2 su bardağı unu koyun. Üzerine toz şekeri ekleyin. Başka bir yerde yaş
Mayayı, su ile eritin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına eritilmiş mayayı, sütü alıp
Karıştırın. Daha sonra eritilmiş tereyağını ve kar haline getirilmiş yumurta akını da ekleyerek
Yumuşak bir hamur elde edin. Tavaya sıvıyağı alın. Hamurdan kaşık yardımıyla alıp kızartın.
Şerbeti için ise 4 su bardağı toz şeker ile
2.5 su bardağı suyu kaynatın ve soğutun. Lokmaları soğumuş şerbetin içine atıp birkaç
Dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına alarak sıcak olarak
servis edin.

AFiyeT OLsuN…