Hepizinizin çok beğeniceği harika bir tatlıyı sizlerle paylaşıyorum.
Profiterol için gerekli malzemeler
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kakao
Yarım Paket Margarin
1 yemek kaşığı vanilya
1 çimke tuz
100 gr. margarin
2,5 kahve fincanı un
1 kesme şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kakao
Yarım Paket Margarin
1 yemek kaşığı vanilya
1 çimke tuz
100 gr. margarin
2,5 kahve fincanı un
1 kesme şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
Profiterol sosu için
1 kg. süt
3 kahve fincanı şeker
1 kg. süt
3 kahve fincanı şeker
Profiterolün hazırlanışı
Margarin eritilir, içine 1 bardak su eklenir, su kaynamaya durunca tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır, tencereyi ocaktan almadan unuda eklenir, 5 dakika karıştırarak kavrulup, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Karışımımız soğuduktan sonra yumurta iyice karıştırarak hamura eklenir.
Margarin eritilir, içine 1 bardak su eklenir, su kaynamaya durunca tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır, tencereyi ocaktan almadan unuda eklenir, 5 dakika karıştırarak kavrulup, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Karışımımız soğuduktan sonra yumurta iyice karıştırarak hamura eklenir.
Çok az sıvı yağ ile yağlanmıoş tepsiye kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde aralarında 2-3 santim ara ile dizilir, onceden ısıtığımız 180 decerecede ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirilir, soğuması için fırını kapatıp kapağını açmadan soğuması beklenir.
Profiterol kremasının yapılışı:
Margarin eritilerek un ile 3 dakika kadar karıştırarak kavurulur. Kavurduktan sonra ocaktan alınarak içine şeker ve süt ilave edilir iyica karıştırılara ocakta pişirilir. Ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine vanilya ekleyerek 15 dakika kadar iyice çırpılır.
Profiterolün yapılışı
Hazırladığımız hamurları üstünden hafifçe kesilerek hazırladığımız profiterol krema içine doldurulur. Kalan kremaya yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı kakao ilave edilir ve karıştırarak pişirilir. Daha sonra hazırladığımız kremayı profiterolun üstüne sıcakken dokulup soğmaya bırakılır.
Hazırladığımız hamurları üstünden hafifçe kesilerek hazırladığımız profiterol krema içine doldurulur. Kalan kremaya yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı kakao ilave edilir ve karıştırarak pişirilir. Daha sonra hazırladığımız kremayı profiterolun üstüne sıcakken dokulup soğmaya bırakılır.
Profiterolü isterseniz hindistan cevizi, fıstık veya isteğe gore ekleyeceğiniz lezetlerle servis edilir. Afiyet olsun.
kolay profiterol tarifi, kolay profiterol yapılışı, oktay ustanın profiterol tarifi, oktay ustanın tarifi, profiterol, profiterol tarifi, profiterol yapılışı, resimlerle profiterol tarifi, resimli profiterol tarifi,Profiterol Tarifi, Profiterol, Kolay Profiterol Tarifi, Oktay Usta Profiterol Tarifi, Prefiterol Tarifi Video, Profiterol Yapılışı, Profiterol Yapımı
Profiterol Tarifi - Profiterol Tarifi - Kolay Profiterol Tarifi - Oktay Usta Profiterol Tarifi