Rafadan Yumurta Kaç Dakikada Pişer?

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Rafadan Yumurta Kaç Dakika da pişer, Yumurta Kaynatma Süresi ne kadar olmalıdır, Rafadan Yumurta Nasıl Pişirilir, Rafadan Yumurta Nasıl Yapılır


Rafadan yumurta yapmak istiyorsanız ilk olarak yumurtaları bir suyun içerisine ekleyin ve 3 dakika boyunca kaynatın. Süreyi tutturamıyorsanız bir türlü, yumurtayı suya koyduktan itibaren 100 e kadar sayın. Bu durumda yumurta tam istediğimiz kıvama gelmiş olur. Diğer bir yöntem ise su kaynamaya başlarken suyu alıp yumurtaları o suyun içerisinde bir süre bekletmek doğru olur.

Yumurtaların çatlamamasını istiyorsanız yumurtların içerisine fincan tabakları koyarsanız çatlamayacağını görürsünüz. Bunun yanında iki üç tane kibrit çöpü atarsanız yine yumurtalar çatlamaz.

Yumurtaları soymakta güçlük çekmemek istiyorsanız bir yöntem söyleyeceğim. Yumurtaları suyun içerisine bıraktığımız zaman içerisine bir miktar tuz atarsanız yumurtaları soymakta hiç zorlanmayacaksınız.

Yumurtaları rafadan yaparken pişirme ayarını tam yapmanız gerekiyor; çünkü sağlıklı bir şekilde pişmeyen yumurtalar insanlar açısından çok zararlıdır. Mide rahatsızlığı çekebilirsiniz. Yumurtaları pişirirken yumurtaların başında durmanız sizin açınızdan iyi olacaktır. Bununla birlikte yumurtaları rahat soymak için suyun içine attığınız tuzun fazla olmamasına dikkat etmelisiniz.