Laminant parke nasıl döşenir?

3 Ağustos 2011 Çarşamba


Laminant parke döşemesinde en önemli husus döşenecek alanın temiz olmasıdır. Laminant parke her türlü düz
alanda döşenebilir. Sert alçı, mevcut parke ve fayans gibi yüzeylerin üzerine direk olarak döşenir.
Laminant parke temiz zemin üzerine alt katlara ses geçirmesini önleyen polietilen izole levhanın döşenmesiyle başlar. Döşeme odanın köşesinden başlanmalıdır. Kullanılacak yüzey duvar tarafında olmalıdır. Duvarla parke arasındaki mesafe 15mm.olmalı ve bu mesafe bir kama ile sabitleştirilmelidir. Bir sıranın on şeridini yine bir çekme demiri ile duvara 15 mm. mesafeye getirerek ayarlayın.

Laminant parke döşemesinde genleşme mesfesini ayarlamak gerekir. Yoksa ilerleyen zamanda kabarmalar görülebilir. Bu genleşme miktarını döşeme esnasında İlk sıranın son şeridine bir dayamak köşebendi yardımı ile duvara olan mesafe işaretlenip kesilmelidir. İlk şerit tutkalsız döşenmelidir.

Üst tüylü kısma uzunlamasına ve alın tarafına bol miktarda tutkal sürülür. Tutkalın tüm yüzeyi kaplayacak şekilde sürülmesi derz aralarındaki nemi yokeder. Döşeme esnasında derz aralarından çıkan tutkallar nemli bezle anında silinmesi gerekir.

Döşeme esnasında vurma takozu kullanılması olası hasarı engellemiş olur. İlk üç sıra döşendikten sonra tutkalın kuruması için 1 saat beklemeniz gerekir. Daha sonraki adım germe kuşaklarını yerleştirmektir. Zeminin döşenmesi bittikten sonra son şerit sırasını çekme demiriyle duvara 15 mm mesafeye göre ayarlanmalıdır.